Διυλιστήριο: Βόμβα Τραγάκη: Ξέραμε για Άκη, Γιάννο πριν 10 χρόνια! Δεν πρέπει να επέμβει ένας εισαγγελέας ;;;;

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Βόμβα Τραγάκη: Ξέραμε για Άκη, Γιάννο πριν 10 χρόνια! Δεν πρέπει να επέμβει ένας εισαγγελέας ;;;;

Από το 2005 η Βουλή είχε «δέσει» τόσο τον Άκη Τσοχατζόπουλο όσο και τον Γιάννο Παπαντωνίου για τις μίζες εκατομμυρίων στα εξοπλιστικά αλλά η έρευνα δεν προχώρησε ποτέ! Το αποκάλυψε ο Γιάννης Τραγάκης.

Βόμβα μεγατόνων έριξε μέσω συνέντευξής του στην Ελευθεροτυπία ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, παραδεχόμενος πως από το 2005 η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής γνώριζε για την ανάμιξη των δυο πρώην υπουργών στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών.

Η Εξεταστική Επιτροπή του 2005, της οποίας ήταν πρόεδρος, είχε τεκμηριώσει πλήρως την απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, του Άκη Τσοχατζόπουλου για τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, εκατομμυρίων δολαρίων, σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις προμήθειας εξοπλιστικών συστημάτων TOR-Μ1 και TPQ-37 και του Γιάννου Παπαντωνίου για τις προμήθειες.

"Η έρευνα για τη διαδρομή του "μαύρου χρήματος" είχε βρει τεράστια προσκόμματα από τα καλύτερα δικηγορικά γραφεία της Ελβετίας" - Γιάννης Τραγάκης

«Πριν από 10 χρόνια είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TOR-M1 και τα TPQ-37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Drumilan, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο πάρτι των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε», λέει στην Ελευθεροτυπία.

Όπως λέει, είχαν εξεταστεί 90 μάρτυρες, είχαν κατατεθεί 180 έγγραφα και είχαν καταγραφεί 17.000 πρακτικών. Είχε εντοπιστεί με ακρίβεια δολαρίου η προμήθεια που είχε κατατεθεί για τα Αντισταθμιστικά Οφέλη, ύψους 25.081.957 δολαρίων. Η διαδρομή του "μαύρου χρήματος" είχε περάσει από τη Ρωσία στην Κύπρο, από την Κύπρο στη Νέα Υόρκη και από τη Νέα Υόρκη στη Ζυρίχη όπου ζητήθηκε και επιτεύχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών.

Εκτός όμως από τον Άκη και τον Γιάννο, η Βουλή γνώριζε εδώ και χρόνια και για τον Αντώνη Κάντα. «Έπρεπε να έχει κληθεί να καταθέσει τότε», λέει.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το θέμα των προμηθειών για τους TOR-M1 προσπάθησαν να το κουκουλώσουν και από από την Αθήνα και από τη Μόσχα».
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus