Διυλιστήριο: Για 8η μέρα χωρίς φάρμακα ασθενείς με σοβαρές ασθένειες

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Για 8η μέρα χωρίς φάρμακα ασθενείς με σοβαρές ασθένειες

Με επείγον έγγραφο στις 22/1/2014 της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία του οργανισμού απαγορεύει πλέον τη διάθεση των νοσοκομειακών φαρμάκων για σοβαρές ασθένειες (ογκολογικοί ασθενείς, ρευματοπαθείς) που προορίζονται για χρήση σε δημόσια νοσοκομεία».

Με βάση το παραπάνω έγγραφο τα φάρμακα αυτά θα χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μόνο αφού προηγηθεί έγγραφο της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στο οποίο θα τεκμηριώνεται η αδυναμία προμήθειας φαρμάκων και αφού δοθεί εντολή από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι τώρα τα φάρμακα αυτά μπορούσαν να τα προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με μια απλή σφραγίδα των φαρμακείων των νοσοκομείων που έλεγε «στερούμεθα» σε περίπτωση που τα φαρμακεία των Νοσοκομείων αδυνατούσαν λόγω χαμηλών προϋπολογισμών να τα προμηθευτούν.

Με βάση λοιπόν τις ανάγκες, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ φρόντιζαν να έχουν αποθέματα για τα συγκεκριμένα κατά περίπτωση σκευάσματα ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.

Βέβαια αυτή η διαδικασία αρκετές φορές ταλαιπωρούσε τους ασθενείς μας αφού έπρεπε πρώτα να περάσουν από το νοσοκομείο και μετά να πάνε με τη συνταγή «στερούμεθα» στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και να επιστρέψουν ακολούθως στο Νοσοκομείο για την θεραπεία τους.

Και ενώ είχε καθιερωθεί αυτή η διαδικασία όλως αιφνιδιαστικά προέκυψε η παραπάνω απαγόρευση μέσα σε μια νύχτα χωρίς να προλάβουν τα νοσοκομεία να προμηθευτούν τα φάρμακα αυτά, ούτε και να δηλώσουν αδυναμία προμήθειάς τους και άρα να αιτηθούν τα συγκεκριμένα φάρμακα να εξακολουθήσουν να χορηγούνται από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Έτσι αυτή τη στιγμή τα φαρμακεία των νοσοκομείων δεν έχουν σημαντικά ογκολογικά, ρευματολογικά φάρμακα από αυτά που αποκαλούμε «φάρμακα για σοβαρές ασθένειες» που προορίζονται για εξωτερικούς ασθενείς, ενώ τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ έχουν αποθέματα από αυτά τα φάρμακα τα οποία ο νόμος τους απαγορεύει να διαθέσουν. Ζητάμε λοιπόν:


Να σταματήσει η χωρίς κανένα λόγο ταλαιπωρία των ασθενών που πάσχουν από σοβαρά και χρόνια νοσήματα. Η διακοπή των θεραπειών τους έχει σοβαρές συνέπειες για την εξέλιξη των νοσημάτων τους πολλές φορές δε και για την ίδια τους τη ζωή.
Να εξακολουθήσουν άμεσα οι ασθενείς να προμηθεύονται τα συγκεκριμένα φάρμακα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μέχρις ότου, είτε να ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας τους από τα δημόσια νοσοκομεία είτε να προκριθεί η κατ εξαίρεση διάθεσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus