Διυλιστήριο: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!! Μέτρα-σοκ στο συρτάρι του Στουρνάρα

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!! Μέτρα-σοκ στο συρτάρι του Στουρνάρα

Αυξήσεις στον ΦΠΑ, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ψαλίδισμα πρόωρων συντάξεων, επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στο ευρύτερο Δημόσιο και κατάργηση των ελάχιστων φορολογικών προνομίων που έχουν ακόμα ανάπηροι και άλλες ευπαθείς ομάδες είναι μερικά από τα μέτρα που έχει στο συρτάρι του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και τα οποία σύντομα θα πέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, σύμφωνα με τη Δημοκρατία.

Θα τεθούν σε εφαρμογή σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αστοχίες του προϋπολογισμού και δεν βρεθούν λύσεις για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2014-2015.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό για τους επιτελείς του Γιάννη Στουρνάρα, που επισήμως αρνούνται την ύπαρξη τους. Οι παρεμβάσεις αυτές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο από τις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας. Πρόκειται για μέτρα που θα ισοπεδώσουν τα εισοδήματα και θα δώσουν τη χαριστική βολή στους φορολογούμενους.

Τα μέτρα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ για τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τις μεταφορές, το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και πλήθος άλλων προϊόντων και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών για πολύ χαμηλούς μισθούς έως 400 ευρώ μηνιαίως, την μείωση των καθαρών ποσών των συντάξεων, την επέκταση του ενιαίου μισθολογίου των πολιτικών υπαλλήλων και σε ορισμένες κατηγορίες δημοσίων λειτουργών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια καθώς και την κατάργηση ρυθμίσεων του ασφαλιστικού συστήματος που επιτρέπουν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus