Διυλιστήριο: 9 ΜΗΝΕΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ...

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

9 ΜΗΝΕΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ...

9 ΜΗΝΕΣ Κοροιδία για όλους τους Έλληνες που βλέπουν ότι η Κρατική Τηλεόραση δεν λέει να ανοίξει. Το παραμύθι ξεκινάει με το κλείσιμο της ΕΡΤ όπου ο κύριος Κεδίκογλου υπόσχεται τέλος Αυγούστου ότι θα λειτουργήσει το ''νέο'' Κρατικό κανάλι. Η κοροιδία συνεχίζεται όλους αυτούς τους μήνες, και περισσότερο από όλους οι απόδημοι Έλληνες που βλέπουν τον συνδετικό κρίκο τόσον χρόνων με την μητέρα Ελλάδα, να χάνεται. Τι θα γίνει επιτέλους ;;;; Παρακάτω παραθέτουμε τις υποσχέσεις και το άρθρο ενός εργαζόμενου της ΕΡΤ 3

1.
 


2. 

3.

4. 

Toυ Μιχάλη Αλεξανδρίδη

Έζησα από κοντά το δράμα όσων από τη μία μέρα στην άλλη έμειναν ξεκρέμαστοι, ενώ μέχρι τότε απολάμβαναν τη σιγουριά της μονιμότητας, χωρίς καν να την αντιλαμβάνονται ως προνόμιο. Περισσότερο θα εστιάσω στην επιτηδευμένη θολούρα που δημιουργήθηκε σχετικά με το τι ακριβώς τους συνέβη και ποιοι δρόμοι ανοίγονται μπροστά τους.
Τους είπαν πως θα αποζημιωθούν ως εργαζόμενοι του δημοσίου, τους είπαν πως θα αποζημιωθούν ως εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απολύονται, τους είπαν πως είναι ειδική περίπτωση και γι’ αυτό θα γίνουν ειδικές ρυθμίσεις.
Τους είπαν ότι στη θέση της ΕΡΤ θα ανοίξει η ΝΕΡΙΤ και μέχρι τότε θα λειτουργήσει ένα ενδιάμεσο σχήμα, στο οποίο θα εργαστεί το 70% των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Προκήρυξαν μάλιστα και τις θέσεις -για τη Θεσσαλονίκη περίπου διακόσιες πενήντα.
Σαστισμένοι οι εργαζόμενοι από τη μια άκουγαν διαβεβαιώσεις ότι θα έχουν τη δουλειά τους σύντομα, από την άλλη οι της αντιπολίτευσης τους καλούσαν σε αγώνα, υποσχόμενοι πως, όταν αναλάβουν αυτοί τα ηνία, θα ξανανοίξουν την ΕΡΤ και θα επιστρέψουν αυτόματα άπαντες στην προτεραία κατάσταση.
Εννέα μήνες συμπληρώθηκαν χθες από την ημέρα του μαύρου στις οθόνες και η κατάσταση παραμένει ασαφής:
Οι απολυμένοι ακόμη δεν γνωρίζουν τι αποζημιώσεις θα λάβουν.
Ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις στο ενδιάμεσο σχήμα της ΔΤ Θεσσαλονίκης ακυρώθηκε διά της σιωπής. Έγινε δηλαδή η υποβολή αιτήσεων, προσλήφθηκαν δεκαπέντε διοικητικοί, για να αξιολογήσουν τους φακέλους των ενδιαφερομένων, καταρτίστηκε η λίστα των επιτυχόντων, υποβλήθηκαν και εξετάστηκαν οι ενστάσεις, διαμορφώθηκαν οι τελικοί πίνακες των επιτυχόντων και τελικά οι άνθρωποι δεν κλήθηκαν ποτέ να υπογράψουν συμβάσεις. (Στο μεταξύ οι διοικητικοί που προσλήφθηκαν για το διαγωνισμό ακόμη πληρώνονται).
Τέτοιες συμπεριφορές κράτους απέναντι σε υπαλλήλους του είναι τελείως απαράδεκτες. Δικαίωμα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας να εισηγείται στη Βουλή αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, να τροποποιεί τα δεδομένα, αλλά υποχρέωσή της να λειτουργεί με ευλάβεια στο πλαίσιο του συντάγματος και των κανόνων δημοκρατικού πολιτεύματος.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκδικείται -άραγε για ποιον λόγο;- να ξευτελίζει ανθρώπους, να τους καταδικάζει σε απόγνωση.

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus