Διυλιστήριο: Δεν μπορούν να κρατήσουν το λόγο τους ούτε για μια εβδομάδα!!!! Αναγνωρίζουν το Κοσσυφοπέδιο.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Δεν μπορούν να κρατήσουν το λόγο τους ούτε για μια εβδομάδα!!!! Αναγνωρίζουν το Κοσσυφοπέδιο.

Στις 11/3 σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που παραθέτουμε παρακάτω και είδε στο φώς της δημοσιότητας από την σερβική Τέλεγκραφ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαίωσε έχει αποφασίσει να δεχθεί τις βίζες Σένγκεν και τα διαβατήρια του Κοσσυφοπεδίου
Η ισχύς της απόφασης θα αρχίσει από τις 20 Μαρτίου. Η Ελλάδα, μέχρι τώρα τουλάχιστον, ήταν μία από τις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είχαν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.
Ο Βενιζέλος τώρα λέει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει επίσημα το Κοσσυφοπέδιο, αλλά δεν θα επιβραδύνει το δρόμο της Πρίστινα στην Ευρώπη, σημειώνει το δημοσίευμα.
Διαβάστε την προτελευταία παράγραφο.
Στις 19/3 ο Έλληνας πρέσβης στο Κοσσυφοπέδιο, Δημήτρης Μοσχόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Κοσόβου «Κόχα Ντιτόρε» είπε:
"Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το κράτος του Κοσσυφοπεδίου, όχι επειδή είναι καλή η κατάσταση, αλλά από το γεγονός ότι η αναγνώριση είναι προς το συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή".Δήλωσε ακόμα ότι η χώρα του επιθυμεί το Κοσσυφοπέδιο να γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, δήλωσε ότι η Ελλάδα θέλει κάθε χώρα μέλος της ΕΕ να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος.
Ερωτηθείς, πότε θα γίνει η αναγνώριση από την Ελλάδα, ο Έλληνας πρέσβης δεν καθόρισε ημερομηνία. Ο ίδιος είπε ότι δεν ήξερε πότε η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, αλλά ότι υπάρχει η βούληση να το πράξει.
Είμαι πολύ περίεργος για τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής μας, αφού γυρνάμε κατά εξακολούθηση την πλάτη μας σε παραδοσιακούς συμμάχους μας και σε λαούς που θα μπορούσαμε να βρούμε κοινά σημεία συνεργασίας. Και κάνουμε όλα τα χατήρια στους Φράγκους που κατά την διάρκεια των αιώνων ήταν ανέκαθεν εχθρικοί απέναντί μας.

Επίσης αναρωτιέμαι τι είδους άνθρωποι είναι τελικά που δεν μπορούν ούτε για μια εβδομάδα να κρατήσουν τον λόγο τους. Είτε είναι παντελώς ανίκανοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται με αποτέλεσμα άλλα να λένε τη μια και άλλα την άλλη. Είτε είναι ψεύτες από γεννησιμιού τους (της κακιάς ώρας βέβαια) και έχουν τσακωθεί με την αλήθεια. Είτε είναι υποτελείς σε ξένα συμφέροντα και εκτελούν διαταγές. (τα βρήκαν λέει με την Τρόικα. Επιτρέψετέ μου να έχω αμφιβολίες για το αν παίρνουμε εντολές μόνο για οικονομικά θέματα).
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι και τα τρία.

Πληροφορίες από articles and thoughts
Επιμέλεια: Διυλιστήριο
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus