Διυλιστήριο: Πρέβεζα: Θα «αφανίσει» την Ήπειρο ο νόμος για το φρέσκο γάλα - «Θα είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας οι βουλευτές», λένε οι αγελαδοτρόφοι

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Πρέβεζα: Θα «αφανίσει» την Ήπειρο ο νόμος για το φρέσκο γάλα - «Θα είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας οι βουλευτές», λένε οι αγελαδοτρόφοι

Εδώ και πολλούς μήνες η κυβέρνηση στηρίζεται σε εντελώς αστήρικτες και στρεβλές επιστημονικές απόψεις, σχετικής έκθεσης του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος θα επιφέρει μείωση της τιμής του...
Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τονίζουν οι Aγελαδοτρόφοι Άρτας-Πρέβεζας, σε ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζοντας «Δούρειο Ίππο» για την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας την διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος.
Σε ανακοίνωσή του ο Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας-Πρέβεζας, αναφέρει:

«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο που διανύουμε, όπου ο πρωτογενής τομέας θα έπρεπε να αποτελεί το βασικό σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η επιμονή του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος και η συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα για το χαρακτηρισμό του «φρέσκου» γάλακτος δίνει το τελειωτικό χτύπημα στους κτηνοτρόφους παραγωγούς γάλακτος, που θα οδηγηθούν στη συρρίκνωση και τον αφανισμό.

Εδώ και πολλούς μήνες η κυβέρνηση στηρίζεται σε εντελώς αστήρικτες και στρεβλές επιστημονικές απόψεις σχετικής έκθεσης του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος θα επιφέρει μείωση της τιμής του, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος αποτελεί το δούρειο ίππο για την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας, καταφέρνοντας ένα ακόμα πλήγμα στην ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία, ειδικά σε μία περίοδο όπου η κτηνοτροφία περνάει σοβαρή κρίση.

Η Τρόικα αξιοποιώντας τη μελέτη του ΟΟΣΑ, πιέζει για να θεωρηθεί «φρέσκο» ένα είδος γάλακτος αμφίβολης ποιότητας και διατροφικής αξίας, ένα υποβαθμισμένο προϊόν - κονσέρβα. Ένα είδος γάλακτος που μπορούν να προωθήσουν φθηνά στην Ελλάδα οι ξένες βιομηχανίες, αποσπώντας μεγάλα κέρδη σε βάρος της ελληνικής αγελαδοτροφίας και οδηγώντας τη σε διάλυση.

Όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι που παράγουμε το γάλα ξέρουμε ένα πράγμα. Το φρέσκο γάλα πέρα από νόμους και οδηγίες που εκπορεύονται από μεγάλες κτηνοτροφικές εταιρίες και επιχειρήσεις είναι μόνο αυτό που από τους κτηνοτρόφους πηγαίνει άμεσα στον καταναλωτή μετά από παστερίωση όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Καλούμε τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων να μας στηρίξουν και τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αποδείξουν στην πράξη ότι ενδιαφέρονται για τους αγελαδοτρόφους με την υποστήριξή τους στην ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία και στην κτηνοτροφία γενικότερα.

Ιδιαίτερα καλούμε τους βουλευτές της Ηπείρου να μην συμβάλλουν με την ψήφο τους στο μαρασμό της εγχώριας αγελαδοτροφίας και να ψηφίσουν κατά της υποκατάστασης της ελληνικής παραγωγής από εισαγόμενα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Τους καλούμε να μην συμφωνήσουν και να μη συμβάλλουν με την ψήφο τους στην καταστροφή και στον αφανισμό της εγχώριας παραγωγής, σε όφελος των πολυεθνικών γαλακτοβιομηχανιών και ξένων συμφερόντων. Διαφορετικά θα είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus