Διυλιστήριο: Το τεράστιο πολιτικό κενό που έχει δημιουργηθεί ποιος θα το εκμεταλλευτεί;

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Το τεράστιο πολιτικό κενό που έχει δημιουργηθεί ποιος θα το εκμεταλλευτεί;

Στις δημοτικές εκλογές στην Γαλλία η αύξηση της ακροδεξιάς** (Το FN της Μαρί Λεπέν κατόρθωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του να εκλέξει δήμαρχο από τον πρώτο γύρο σε κοινότητα μεγαλύτερη των 10.000 κατοίκων, τον ακροδεξιό υποψήφιο Στιβ Μπριουά στο Ενέν-Μπομόν. Το Εθνικό Μέτωπο έρχεται πρώτο στο Περπινιάν, την Αβινιόν, το Φορμπάς, το Μπεζιέ, τη Φρεζίς και την Ταρασκόν και θα είναι παρόν στον δεύτερο γύρο σε εκατό περίπου τριαδικές αναμετρήσεις) και το μέγεθος της αποχής (38,72%, το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής που καταγράφεται σε δημοτικές εκλογές) έδειξαν ένα πράγμα.

 Όλο και περισσότεροι λαοί απαξιώνουν το υπάρχων διεφθαρμένο ψευτοδημοκρατικό πολιτικό σύστημα που  μας έχουν επιβάλει ποικιλότροπα.

Η Γαλλία δεν είναι ένας φτωχός γείτονας, μια πρώην κατεστραμμένη κουμμουνιστική χώρα, μια χώρα υποτελής, υποταγμένη σε ξένα συμφεροντα (....καλή ώρα). Η Γαλλία είναι η 2η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη μετά την Γερμανία. Υποτίθεται ότι είναι μια χώρα που ευημερεί. 
Κι όμως ο κόσμος γύρισε την πλάτη στην εξουσία. Στην εξουσία που πάει να κάνει τα άσπρα μαύρα με συμμάχους την τηλεόραση και πολλούς διεφθαρμένους "ειδήμονες" και "κανιβαλοαστέρες".

Οπότε πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο λόγος αυτής της απαξίωσης δεν είναι η οικονομική κρίση, αλλά η κρίση αρχών και αξιών που έχουν επιφέρει και την οικονομική κρίση.

Διότι κύριοι όσο κι αν μας δείχνετε στην τηλεόραση ζάμπλουτους πανευτυχισμένους, με τις βιλάρες τους, τα κότερα τους και τις εφτά παλακίδες τους, ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΤΕ ότι για να τα έχω εγώ αυτά,κι ας τα αξίζω γιατί είμαι έξυπνος εργατικός κτλ.., δίπλα μου θα υπάρχει ένα παιδάκι που θα πεινάει. Κι επειδή ξέρετε ότι αυτή η εικόνα με ενοχλεί την πήγατε μια ήπειρο παραδίπλα. 
Αλλά έλα που είσαστε τόσο άπληστοι που δεν σας έφταναν όλα αυτά και θέλετε κι άλλα....

Όσο κι αν  λέτε ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα, ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΤΕ. Ο πρώτος, ο βασικοτέρος κανόνας των μαθηματικών που μάθαμε από το δημοτικό είναι ότι ΠΟΤΕ  δεν κανουμε πράξεις με ανόμοια πράγματα, δεν προσθέτουμε δηλαδή ένα μήλο με ένα πορτοκάλι. Πόσο μάλλον την ανθρώπινη ζωή με έναν αριθμό. Γι αυτούς και γι άλλους πολλούς λόγους( δεν φτάνει βιβλίο για να αναφερθουν ) ο κόσμος σας γυρνάει την πλάτη.
....τα θέλετε όλα. Η απληστια σας όμως θα είναι η καταδίκη σας.

Το μεγαλό όμως ερώτημα προκύπτει είναι, αυτό το τεράστιο πολιτικό κενό που έχει δημιουργηθεί ποιος θα το εκμεταλλευτεί; και τι θα βγει από αυτό; Γιατί έτσι όπως μας έχουν διαιρέσει και με την καχυποψία που δικαιώς μας διακατέχει είναι δύσκολο να βρεθούν κάποιοι να μπορέσουν να συσπειρώσουν τον κόσμο. Το πιθανότερο είναι να το καλύψει το σύστημα(με μια ψευτο εξέγερση, βλέπε Ουκρανία,Συρία,Λιβύη κ.α..η και με άλλους τρόπους ακόμα).
Και υπάρχει και το χειρότερο σενάριο που είναι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος να έχει γίνει εσκεμμένα ώστε να μπορεσούν να προωθήσουν ποιο εύκολα μια παγκόσμια διακυβέρνηση.

Όπως και να έχει δύσκολα τα πράγματα.... ο Θεός να βάλει το χέρι του.




**Συμπεριλαμβάνω την ακροδεξιά στο πολιτικό κενό γιατί μεγάλο κομμάτι της, είναι ψηφοφόροι που έχουν την εντύπωση ότι με αυτόν το τρόπο πάνε ενάντια στο σύστημα.

www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus