Διυλιστήριο: Το Πεκίνο "κλείνει" το μάτι στη Μόσχα και επιτίθεται στη Δύση για την Ουκρανία !!!

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Το Πεκίνο "κλείνει" το μάτι στη Μόσχα και επιτίθεται στη Δύση για την Ουκρανία !!!

Το Πεκίνο «κλείνει» το μάτι στη Μόσχα και μέσα από μία δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών η Κίνα λαμβάνει διπλωματικά αλλά ξεκάθαρα θέση υπερ της Ρωσίας, καταδικάζοντας τη Δύση για τα γεγονότα στην Ουκρανία.

«Καταδικάζουμε την πρόσφατη εξόχως βίαιη συμπεριφορά στην Ουκρανία και συνεχίζουμε να καλούμε όλες τις πλευρές να επιλύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους, σε ένα νόμιμο πλαίσιο, προστατεύοντας συνειδητά τα νόμιμα συμφέροντα όλων των πολιτών της Ουκρανίας (...) Υπάρχει σαφής εξήγηση γιατί οι εξελίξεις έχουν φτάσει μέχρι εδώ που είναι σήμερα», αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η φρασεολογία που χρησιμοποιεί στην ανακοίνωση του το Κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δείχνει ότι, εμμέσως πλην σαφώς, για μια ακόμη φορά τάσσεται υπέρ των θέσεων της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, η Λαϊκή Ημερησία, επίσημο όργανο του κινεζικού καθεστώτος, είχε ασκήσει έντονη κριτική στη Δύση, κατηγορώντας της ότι παραμένει εγκλωβισμένη «σε κλίμα Ψυχρού Πολέμου» απέναντι στη Ρωσία, ειδικά όσον αφορά στην Ουκρανία.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment
comments powered by Disqus