Διυλιστήριο: Σνόουντεν: Το «Mystic» μπορεί να παρακολουθεί το 100% των τηλεφωνικών κλήσεων μιας χώρας

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Σνόουντεν: Το «Mystic» μπορεί να παρακολουθεί το 100% των τηλεφωνικών κλήσεων μιας χώρας

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν ξαναχτυπά με νέες αποκαλύψεις για τα προγράμματα παρακολουθήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή τη φορά οι αποκαλύψεις αφορούν το πρόγραμμα «Mystic», το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί το 100% των τηλεφωνικών κλήσεων μιας χώρας.

Έχει μάλιστα τη δυνατότητα, μέσω του συστήματος «Retro» που διαθέτει να διατηρεί αρχείο των περιεχομένων των κλήσεων για ένα μήνα. Μέσα σε αυτό το μήνα οι πράκτορες της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας μπορούν να επαναφέρουν και να ακούσουν ξανά τις συνομιλίες.

Το «Mystic» λειτουργεί από το 2009 και σύμφωνα με αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα έχει λειτουργήσει ως «μηχανή του χρόνου» στο παρελθόν.

Οι αποκαλύψεις για το πρόγραμμα έρχονται μία εβδομάδα αφού ο Έντουαρντ Σνόουντεν κατηγόρησε την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ, ότι χρησιμοποιεί το facebook για να αποσπάσει πληροφορίες από τους χρήστες.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, δεν δέχτηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα αλλά είπε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας ενεργούν στο πλαίσιο του νόμου.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus