Διυλιστήριο: Ισραήλ: Ανακαλύφθηκε βυζαντινό μοναστήρι του 6ου αιώνα

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ισραήλ: Ανακαλύφθηκε βυζαντινό μοναστήρι του 6ου αιώνα

Στην Νεγκέβ, κοντά στο χωριό των Βεδουίνων Χουρ,- βόρειο Ισραήλ- κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών, οι οποίες προηγήθηκαν της δημιουργίας ενός κόμβου στην εθνική οδό 31, ανακαλύφθηκαν τα ερείπια ενός αρχαίου βυζαντινού μοναστηριού.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους το κτίσμα καλύπτει μια έκταση 35 επί 20 μέτρων και ανήκει στον 6ο αιώνα.

Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, στο βυζαντινό μοναστήρι υπήρχαν τέσσερις κύριες αίθουσες: η της εισόδου, της τραπεζαρίας, της προσευχής και της αίθουσας των σκευών.

Στην αίθουσα της προσευχής και σε αυτήν της τραπεζαρίας υπάρχουν μεγάλα τμήματα διατηρημένων ψηφιδωτών στο δάπεδο τα οποία είναι διακοσμημένα με χρώματα θαλασσί, κόκκινο, κίτρινο και πράσινο.



Σε ένα από ψηφιδωτό είναι γραμμένη η λέξη «Μοναστήρι» στην ελληνική γλώσσα και υπάρχει ο αριθμός 575.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός δείχνει το έτος της δημιουργίας του ψηφιδωτού του δαπέδου.

Η αρχαιολογική αρχή σκοπεύει να μεταφέρει το αρχαίο ψηφιδωτό στο αρχαιολογικό τουριστικό πάρκο «Βαντί Αθήρ» που βρίσκεται στην περιοχή του Χουρ.

http://www. mikres-ekdoseis.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus