Διυλιστήριο: Υπουργός Άμυνας Ρωσίας: «Είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε στις εξελίξεις»

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Υπουργός Άμυνας Ρωσίας: «Είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε στις εξελίξεις»

Η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία την Πέμπτη, σε απάντηση των δραστηριοτήτων των ουκρανικών δυνάμεων ενάντια στους αυτονομιστές στην Ουκρανία (σκοτώθηκαν αρκετοί στην πόλη Σλάβιανσκ) και στις ασκήσεις του NATO στην Ανατολική Ευρώπη.



«Το πράσινο φως έχει, ήδη, δοθεί (από το Κίεβο) με τη χρήση βίας από τις αρχές εναντίον των αμάχων», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, όπως δημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.


«Εάν αυτή η στρατιωτική μηχανή δεν σταματήσει, θα οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών στην ανατολική Ουκρανία. Οι προγραμματισμένες ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων του NATO στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, δεν εξομαλύνουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε σε μια τέτοια εξέλιξη της κατάστασης», είπε ο Σεργκέι Σόιγκου.


Ο Ρώσος υπουργός είπε ότι από την Πέμπτη, τάγματα των τακτικών μονάδων από νότια και δυτική περιοχή θα αρχίσουν ασκήσεις σε περιοχές της Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία.


«Πέρα από αυτό, η πολεμική αεροπορία θα διεξάγει πτήσεις εκπαιδευτικές για ελιγμούς κατά μήκος των κρατικών συνόρων», πρόσθεσε ο Σόιγκου στο Interfax.
Από την άλλη πλευρά, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, κάλεσε τη Ρωσία την Πέμπτη να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα και να σταματήσει να παρεμβαίνει «στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και να δώσει τέλος στους εκβιασμούς».


--
 http://www.echedoros-a.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus