Διυλιστήριο: Πλειστηριασμοί ακινήτων .... στο ένα τρίτο της αντικειμενικής !!! Αν δεν πουληθεί πάει ακόμα χαμηλότερα ....

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πλειστηριασμοί ακινήτων .... στο ένα τρίτο της αντικειμενικής !!! Αν δεν πουληθεί πάει ακόμα χαμηλότερα ....

Σε ανοιχτή γραμμή με την τρόικα βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διορθωθεί η πρόβλεψη που έχει ενσωματωθεί στο κείμενο της συμφωνίας με την Κομισιόν σχετικά με τους πλειστηριασμούς.
Στο κείμενο της συμφωνίας προβλέπεται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα νομοθετήσει άμεσα ώστε οι πλειστηριασμοί ακινήτων να μπορούν να γίνονται στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας.
Σήμερα, οι πλειστηριασμοί δεν μπορούν να γίνουν σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής και δεδομένου ότι στις περισσότερες περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι υψηλότερες των εμπορικών, οι πλειστηριασμοί συνήθως κηρύσσονται άγονοι. Προκειμένου μάλιστα να υποχωρήσει η αποδεκτή τιμή στον πλειστηριασμό ακινήτων κάτω από την αντικειμενική θα πρέπει να έχουν προηγηθεί δύο άγονοι πλειστηριασμοί και στη συνέχεια το Δημόσιο, μόνο αφού προηγηθεί δικαστική απόφαση, μπορεί να χαμηλώσει περαιτέρω τον πήχη της ελάχιστης αποδεκτής τιμής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο της αλληλογραφίας με την τρόικα έχει θέσει σειρά επιχειρημάτων για τα οποία δεν θα πρέπει να νομοθετηθεί διάταξη με την οποία θα επιτρέπεται πλειστηριασμός ακινήτου για χρέη προς το Δημόσιο στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας. Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η σχετική απαίτηση της τρόικας δεν είχε γίνει αποδεκτή στο πλαίσιο της συμφωνίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Οικονομικών συζητούσε ευθυγράμμιση των διατάξεων με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, βάσει των οποίων οι πλειστηριασμοί θα μπορούσαν να διενεργούνται σε τιμές ίσες με τα δύο τρίτα των αντικειμενικών αξιών. Μια τέτοια εξέλιξη θα έφερνε τις τιμές στις οποίες βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα πιο κοντά στις εμπορικές αξίες σήμερα, δεδομένου ότι οι πραγματικές τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus