Διυλιστήριο: Οι Επαίτες και το Παρεμπόριο στην Θεσσαλονική

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Οι Επαίτες και το Παρεμπόριο στην Θεσσαλονική

Γράφει ο Γιώργος  Βάκος.
Το θεμα των ζητιανων και του παραμποριου στην Θεσσαλονικη εχει πλεον ξεφυγει απο καθε ελεγχο. Μετα την καταργηση της δημοτικης αστυνομιας, κανενας δεν εχει την διαθεση να ασχοληθει, εκτος απο τους πολιτες, οι οποιοι δυστυχως εξακολουθουν να τους συντηρουν.Υπαρχουν οι εξης κατηγοριες:

1/ Οι "μαμαδες" με τα βρεφη τους, συνηθως Ρουμανες σε συγκεκριμενες σταθερες θεσεις.και περιφερομενες.

2/ Διαφοροι αλλοι ζητιανοι, σταθεροι και μετακινουμενοι, αναπηροι, συνηθως Βουλγαροι. Φημολογειται οτι υπαρχει οργανωση που τους μετακινει καθημερινα στην Βουλγαρια.

3/ Μικρα παιδια με λουλουδια, μουσικα οργανα κλπ. και οι "προστατες" τους. Τα χαρτομανδυλα δεν ειναι πια στην μοδα...

4/ "Μοναχες" μαυροφορεμενες που πουλανε εικονισματα.

5/ Αφρικανοι τραγουδιστες που δηλωνουν Τζαμάικα, τραγουδανε καποιο κομματι Ρεγγε, και παρενοχλουν επιμονα κυριως τις γυναικες για σχοινακια εν ειδη βραχιολιου.

6/ Τα λευκα "αγαλματα", συνηθως Βουλγαροι. 

7/Αφρικανοι και Αφρικανες με το παρεμποριο τους, σε σταθερες θεσεις και κινουμενοι. Ειδικευονται στις τσαντες και στα τσαντακια.

8/ Πακιστανοι σε συγκεκριμενες θεσεις ειδικευομενοι στα ηλεκτρονικα και στα σπορ παπουτσια.
9/ Κινεζοι περιφερομενοι. Αυτοι ειδικευονται στα φτηνα ρολογια και σε διαφορα ψευτοοργανα, συνηθως αχρηστα.

10/ Οι "μαυραγοριτες", συνηθως αθιγγανοι, παντα περιφερομενοι στην παραλια και σε πολυσιχναστους δρομους, ειδικευομενοι στα αρωματα, ρολογια και κινητα, προφανως κλεμενα.

Οι μεγαλες ανωνυμες αποθηκες τους με το παρεμποριο στην Μοναστηριου και αλλου προφανως δεν εχουν εντοπιστει ακομα. Και τιθεται το ευλογο ερωτημα: ποιος τους διακινει, τους ανακυκλωνει και τους προμηθευει?

Οι υπηρεσιες του Δημου Θεσσαλονικης περιμενουν να τους γινουν καταγγελιες για να ενεργησουν, οι αστυνομια με τις σποραδικες συλληψεις δεν αντιμετωπιζει το προβλημα στην ριζα του, ο Ερυθρος Σταυρος περιμενει τον... επομενο πολεμο για να περιθαλψει κυριως τα νηπια που ειναι πεταγμενα στα πεζοδρομια, πολλες φορες αρρωστα ή ναρκωμενα για να καθονται ησυχα, και ενας φρακτης τυπου Εβρου περιμετρικα της πολης κρινεται ασυμφορος..

www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus