Διυλιστήριο: Ιταλία: Συνελήφθησαν οι διοργανωτές της ψηφοφορίας για την ανεξαρτησία της Βενετίας

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ιταλία: Συνελήφθησαν οι διοργανωτές της ψηφοφορίας για την ανεξαρτησία της Βενετίας

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε 24 ακτιβιστές οι οποίοι διοργάνωσαν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχή του Βένετο.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, τα εντάλματα εκδόθηκαν με την κατηγορία της δημιουργίας ομάδας που προετοίμαζε πράξεις «εξτρεμιστικές και βίαιων φύσεων».
Το Βένετο είναι μία διοικητική περιοχή στη βορειοανατολική Ιταλία.

Ο πληθυσμός της είναι περίπου 4,8 εκατομμύρια με πρωτεύουσα τη Βενετία. Είναι μία από τις πιο βιομηχανοποιημένες περιοχές της Ιταλίας.

Την περιοχή λόγω της φυσικής ιδιομορφίας της και της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, επισκέπτονται περίπου 60 εκατομμύρια ταξιδιώτες το χρόνο.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο ιδρυτής του συνδέσμου «Veneto», Franco Rocchetta, πρώην μέλος του Ιταλικού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, μαζί του συνελήφθησαν και άλλοι ηγέτες της περιοχής. Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε προπαγανδιστικό υλικό και ένα αυτοσχέδιο τεθωρακισμένο όχημα, το οποίο οι ακτιβιστές ονομάζουν Tanko.

Το Tanko της αυτονομιστικής οργάνωσης

To Tanko δημιουργήθηκε σε ένα υπόστεγο με βάση έναν φορτωτή ερπυστριοφόρο Fiatalllis- FM Mod 20 και στη συνέχεια ενισχύθηκε με έναν ρύγχος και με κάμερες και το κουβούκλιο του δοκιμάστηκε στα πυρά.

Σύμφωνα με την οργάνωση το Tanko επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για δράση στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, ορισμένοι από τους οποίους ήταν οπλισμένοι.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί επεδίωξαν να αποκτήσουν όπλα μέσα από επαφές με την αλβανική μαφία, τα οποία θα διέθεταν στα μέλη της οργάνωσης, σημειώνει η IL Giornale Di Vicenza.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus