Διυλιστήριο: Στα... μαλακά επιχειρήσεις με μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Και εσύ μαλ@@ .... ψήφιζέ τους!!!

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Στα... μαλακά επιχειρήσεις με μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Και εσύ μαλ@@ .... ψήφιζέ τους!!!

Στα «μαλακά» θα πέσουν εκατοντάδες επιχειρήσεις που είχαν φορολογικές διαφορές με το Δημόσιο και είχαν προσφύγει μέσα στο 2013 στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΕΔΕΦΔ).

Η Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών γνωστή και ως Επιτροπή του άρθρου 70Α ήταν αρμόδια έως και τις 31 Ιουλίου 2013 για την εξωδικαστική επίλυση φορολογικών διαφορών άνω των 50.000 ευρώ. Σε αυτή μάλιστα είχαν υπαχθεί προς «διοικητική επίλυση» 800 μεγάλες φορολογικές υποθέσεις συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ!

Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δημοσιοποιήθηκε χθες προβλέπει πως για τις περιπτώσεις αυτές, δηλαδή για φορολογουμένους οι οποίοι κατέφυγαν στην καταργηθείσα Επιτροπή του άρθρου 70Α αμφισβητώντας πράξεις καταλογισμού φόρου, τέλους, εισφοράς ή προστίμου, που ξεπερνούσε τις 50.000 ευρώ, δεν θα επιβάλλονται οι αυστηρότερες διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, αλλά οι διατάξεις που ίσχυαν πριν την ενεργοποίησή του.

«Δεομένου ότι οι πράξεις ή αποφάσεις της Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών εκδόθηκαν έως 31.12.2013, τα οικεία ποσά που βεβαιώνονται σύμφωνα µε τα παραπάνω, καταβάλλονται κατά τις διατάξεις που ίσχυαν πριν την έναρξη εφαρμογής του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (1.1.2014)», σημειώνεται στη σχετική απόφαση.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών είχε κατηγορηθεί για ομιχλώδεις και διαβλητές διαδικασίες και συναλλαγές στη διαχείριση φακέλων με εξόφθαλμες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις φορολογουμένων με πολύκροτες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που είχαν λάβει μεγάλη δημοσιότητα και είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη στο παρελθόν, που κατέφυγαν στην Επιτροπή για να παρακάμψουν τις ελεγκτικές αρχές και για να πετύχουν ευνοϊκή διευθέτηση των υποθέσεών τους με δραστική μείωση των προστίμων.

Κάποιες από αυτές τις υποθέσεις θα κριθούν όχι με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, αλλά με διατάξεις που ίσχυαν πριν την ενεργοποίησή του.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus