Διυλιστήριο: Εξαγόρασαν και άλλο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η αποστασία συνεχίζεται ....

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Εξαγόρασαν και άλλο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η αποστασία συνεχίζεται ....

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αποστασίας για την στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Στη λίστα των προθύμων υποστηριχτών της μνημονιακής λαίλαπας προστέθηκε πριν από λίγα λεπτά η Τσαμπίκα Ιατρίδη. Η πρώην πλέον βουλευτής των ΑΝΕΛ εντάσσεται στους «ανεξάρτητους» βουλευτές που γλυκοκοιτάνε τη συγκυβέρνηση. Το πιθανότερο είναι το επόμενο διάστημα η κ. Ιατρίδη να ενταχθεί και επίσημα στη ΝΔ, ανεβάζοντας τους κυβερνητικούς στους 156! Είχαν προηγηθεί οι «ανεξάρτητοι» Ανδρέας Λοβέρδος και Χρίστος Αηδόνης που γύρισαν στο ΠΑΣΟΚ μέσω Ελιάς, καθώς και ο αντικαταστάτης του Σταυρογιάννη που εκλέχθηκε δήμαρχος στη Λαμία.

Το όνομα της κ. Ιατρίδη, έχει εμπλακεί πολλές φορές στα σενάρια με τα μαξιλαράκια της κυβέρνησης γεγονός που δείχνει ότι ακόμα και αν δεν ενταχθεί επίσημα στο δυναμικό της ΝΔ είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει την πρόταση για τη Προεδρία της Δημοκρατίας. Πρόκειται για τη δεύτερη αποστασία βουλευτή των ΑΝΕΛ, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Καπερνάρου την περασμένη εβδομάδα.

Βασικός στόχος της πλειοψηφίας είναι να ρημάξει όλους τους πολιτικούς χώρους για να βρει συνολικά 180 πρόθυμα δεκανίκια και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές. Το πλιάτσικο αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα, καθώς η «δεξαμενή» των υποψήφιων υποστηρικτών είναι τεράστια. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ, 14 της ΔΗΜΑΡ και 21 ανεξάρτητοι. Αν καταφέρει να βρει τους 25 που χρειάζεται τότε θα περάσει τον κάβο της εκλογής ΠτΔ που απαιτεί «αυξημένη» πλειοψηφία 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών.

Ολόκληρη η επιστολή της κ. Ιατρίδη

Προς: Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων
κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: «Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων»

κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως ότι αποχωρώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε πριν δυο χρόνια να συμμετάσχω στη δημιουργία του κινήματος, ώστε να εισέλθουμε στη Βουλή και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας.

Λυπάμαι πραγματικά που, δυο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, το κίνημα μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.

Στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία, έλαβα όλες τις αποφάσεις μου με εντιμότητα και ειλικρίνεια, αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος, έχοντας πάντα ως πυξίδα την καλυτέρευση της ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν αδικηθεί τόσο πολύ, όλα αυτά τα χρόνια.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


H απάντηση των ΑΝ. ΕΛ για την παραίτηση της Τσαμπίκας Ιατρίδη

Με έναν λακωνικό και παράλληλα δηκτικό τρόπο σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους» αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Τι είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης για την παραίτηση της Ιατρίδη

Μια διαφορετική ερμηνεία έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, για την απόφαση της Μίκας Ιατρίδη να παραιτηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κακλαμάνης επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κ. Ιατρίδη διαφώνησε με τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου αναφορικά με το ζήτημα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η ενόχληση της Μίκας Ιατρίδη προήλθε από το γεγονός ότι χωρίς οι ΑΝΕΛ να έχουν πάρει απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσουν όχι για το νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus