Διυλιστήριο: Και ο Σταματιάδης στην οικογένεια των αρχιβαρόνων της Φιλοθέης

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Και ο Σταματιάδης στην οικογένεια των αρχιβαρόνων της Φιλοθέης

Το Διυλιστήριο λέει .... Αν είχαν εξεταστεί τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, ίσως αυτό το κύκλωμα, εδώ και τέσσερα χρόνια να βρίσκονταν φυλακή. Αλλά ο κύριος Βενιζέλος φρόντισε να κρατήσει το στικάκι στο σπίτι του. Άραγε θα αποδοθούν ευθύνες, που για τέσσερα χρόνια η ηρωίνη κατέκλυζε την ελληνική κοινωνία και σκότωνε τα παιδιά μας ; Το περίεργο επίσης είναι πως η αποκάλυψη έγινε από το λιμενικό σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής .......
Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για την δράση των βαρόνων της Φιλοθέης, που πιάστηκαν με περισσότερο από 1 τόνο ηρωίνης αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Η «KontraNews» συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις γύρω από το καρτέλ του θανάτου, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το όνομα του επιχειρηματία, βασικού πρωταγωνιστή της υπόθεσης, που φιγουράρει στη Λίστα Λαγκάρντ.

Πρόκειται για τον Νίκο Σταματιάδη, έμπορο διαμαντιών και βασικό καταθέτη της οικογένειας, στη βίλα ιδιοκτησίας του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 500 κιλά ηρωίνης. Στην καρτέλα του λογαριασμού του, που φαίνεται να έχει ανοίξει τη δεκαετία του ’90, έχει δηλωθεί ως κατοικία του το πολυτελέστατο ακίνητο στη Φιλοθέη και τηλέφωνα επικοινωνίας αυτά του σπιτιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδικαιούχος εμφανίζεται ένα ακόμα μέλος της οικογένειας Σταματιάδη, με ημερομηνία γέννησης το 1966. Είναι η πρώτη φορά που η λίστα Λαγκάρντ συνδέεται άμεσα με άτομα που σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη πως η λίστα χρήζει διεξοδικής διερεύνησης.

Μπορεί ο ίδιος να έχει φύγει από τη ζωή όμως αυτό δεν εμπόδισε την κόρη του να «αλωνίζει» συντονίζοντας μια από τις μεγαλύτερες διακινήσεις ναρκωτικών ουσιών, που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας. Το όνομα και τους λογαριασμούς της οικογένειας Σταματίαδη εκμεταλλεύτηκε ο 40χρονος εφοπλιστής, πρώην σύζυγος της κόρης Σταματιάδη, ο οποίος είχε βάλει στο κόλπο ακόμη και τον 15χρονο γιό του.

Εξάλλου, η βίλα της Φιλοθέης του εξασφάλιζε την «άνεση» που ήθελε να δείχνει προς τα έξω ώστε να μετατρέψει το χλιδάτο ακίνητο σε αποθήκη ναρκωτικών.

Ξεκίνησαν οι απολογίες

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι 5 Έλληνες που εμπλέκονται στο κύκλωμα, που κατηγορούνται για τα βαριά κακουργήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, αποθήκευσης, κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και παράνομης κατοχής οπλισμού.

Σειρά παίρνουν αύριο οι υπόλοιποι 5 Τούρκοι, ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Το ανακριτικό γραφείο πέρασε πρώτο χθες το 15χρονο αγόρι, που φέρεται να έπαιζε ρόλο «τσιλιαδόρου» προειδοποιώντας με γραπτά μηνύματα άλλα μέλη του κυκλώματος για την αστυνομική επιχείρηση που βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη.

Ο ανήλικος δράστης, γιος του εφοπλιστή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Στον Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκε χθες και ο Αλβανός που παραδόθηκε την Κυριακή αυτοβούλως στις αρχές ως ένας από τους παραλήπτες των μηνυμάτων του 15χρονου.

Ο συλληφθείς, που θεωρείται υψηλόβαθμο μέλος της οργάνωσης, έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Θα γέμιζαν την Ευρώπη με ηρωίνη


Την Κυριακή εντοπίστηκε σε μάντρα φορτηγών στο Κερατσίνι νταλίκα με ειδικές κρύπτες, η οποία θα χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά της ηρωίνης από την Πάτρα στην Ανκόνα και από εκεί στις αγορές της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ηρωίνη πιθανότατα έφθασε στην Ελλάδα από το Ιράν μέσω Τουρκίας με άλλο φορτηγό όχημα.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus