Διυλιστήριο: To BBC δοκιμάζει τεχνολογία ανίχνευσης προσώπου Θα αναλύει τις συναισθηματικές αντιδράσεις των θεατών στις εκπομπές του.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

To BBC δοκιμάζει τεχνολογία ανίχνευσης προσώπου Θα αναλύει τις συναισθηματικές αντιδράσεις των θεατών στις εκπομπές του.

Όπως μας ενημερώνει η Telegraph, το BBC πειραματίζεται με μια νέα τεχνολογία μέτρησης και ανάλυσης των συναισθημάτων του κοινού, κατά τη διάρκεια προβολής εκπομπών του, μέσω ενός προηγμένου συστήματος ανίχνευσης προσώπου. Η εν λόγω τεχχνολογία, που αναπτύχθηκε από την βρετανική start-up εταιρεία με ειδίκευσή στην τεχνητή νοημοσύνη, χρησιμποιεί ειδικές κάμερες που αποκωδικοποιούν τις εκφράσεις και τα συναισθήματα του ανθρώπινου προσώπου, σε πραγματικό χρόνο.
Η πιλοτική μελέτη ξεκίνησε μόλις στη Μ. Βρετανία με τη συμμετοχή 200 εθελοντών των οποίων τα πρόσωπα θα ανιχνέυονται από τις κάμερες, κατά τη διάρκεια παρακολούθησης προγραμμάτων όπως το Sherlock Holmes και το Top Gear. Το δεύτερο στάδιο της έρευνας είναι η επέκταση της μελέτης στην Ρωσία και την Αυστραλία ενώ το τρίτο, είναι η δοκιμή της τεχνολογίας σε 6 ακόμα χώρες. "Η ικανότητα του CrowdEmotion να συλλάβει, να καταγράψει και να ποσοτικοποιήσει τη συναισθηματική προσήλωση των θεατών στα προγράμματά μας, τοποθετεί το BBC Worldwide στην κορυφαία θέση οσον αφορά στην παγκόσμια έρευνα τηλεθέασης και, τελικά, να κατανοεί τι θα ήθελε να παρακολουθήσει το κοινό μας", τόνισε ο υπέυθυνος του τμήματος ερευνών του BBC Worldwide, David Boyle. 
Δείτε πως λειτουργεί το σύστημα ανίχνευσης προσώπου, στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus