Διυλιστήριο: «Κανόνι» βάρεσε η Mazda στην Ελλάδα!

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

«Κανόνι» βάρεσε η Mazda στην Ελλάδα!

Βόμβα στον κλάδο του αυτοκινήτου! Η εταιρεία ΕΛΜΑ, επίσημος και αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας του εργοστασίου Mazda στην Ελλάδα από το 1982, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Λόγω της κρίσης η αντιπροσωπεία αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας και επέλεξε την πτώχευση και τη στάση πληρωμών. Την απόφαση, πάντως, για το αν θα γίνει ή όχι δεκτή η αίτηση θα την λάβει το δικαστήριο, με τα χρέη της εταιρίας προς το προσωπικό να ανέρχονται στα 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2012, ο όμιλος της ΕΛΜΑ είχε τζίρο 13 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ το 2011, ζημίες 23 εκατ. ευρώ, αρνητικά ίδια κεφάλαια 30 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό 116 εκατ. ευρώ.

Τι γίνεται, όμως, με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Mazda στην Ελλάδα; Οι πελάτες της ΕΛΜΑ σε ότι αφορά στα ανταλλακτικά και τις εγγυήσεις θα πρέπει να καλυφθούν από τη Mazda Ευρώπης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τελευταίες ανοικτές αντιπροσωπίες της εταιρίας αδυνατούν να εισάγουν αυθεντικά ανταλλακτικά και επιστρέφουν από εχθές τις προκαταβολές στους πελάτες τους, καθώς αδυνατούν να επισκευάσουν τα μοντέλα που παρουσιάζουν βλάβες.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus