Διυλιστήριο: Στον κατάλογο κατασκοπείας της NSA η Ελλάδα! (έγγραφο)

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Στον κατάλογο κατασκοπείας της NSA η Ελλάδα! (έγγραφο)

Έγγραφα της δικαιοσύνης του 2010, με τα οποία δίδεται άδεια στην NSA να παρακολουθεί τις επικοινωνίες σε έναν κατάλογο χωρών, οι οποίες είχε κριθεί ότι παρουσίαζαν ένα ζωτικής σημασίας ενδιαφέρον για την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών αποκαλύπτει η «Washington Post».

Σύμφωνα με τα έγγραφα που εξασφάλισε η εφημερίδα από τον πρώην σύμβουλο της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, οι Αμερικανοί κατασκόπευαν τις επικοινωνίες 193 κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα!

Επίσης, παρακολουθούνταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ε.Ε. και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, όχι όμως και η Βρετανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας στον τομέα των πληροφοριών.

Ηνομική έγκριση που πήρε η ΝΣΑ από το Fisc, το μυστικό δικαστήριο εποπτείας των ενεργειών των υπηρεσιών πληροφοριών στο εξωτερικόμ της επέτρεπε να υποκλέψει κάθε επικοινωνία «σχετικά με» αυτούς τους στόχους.

http://diulistirio.blogspot.gr/

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus