Διυλιστήριο: Προσοχή στο πληκτρολόγιο! Φυλάκιση 10 χρόνια για όποιον/α προκαλεί ...αναταραχή μέσω αναρτήσεων στο ίντερνετ. Ισόβια για όποιον/α προσβάλλει το πολίτευμα!

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Προσοχή στο πληκτρολόγιο! Φυλάκιση 10 χρόνια για όποιον/α προκαλεί ...αναταραχή μέσω αναρτήσεων στο ίντερνετ. Ισόβια για όποιον/α προσβάλλει το πολίτευμα!

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα που προτείνει η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης πρόκειται να επιφέρει ανατροπή σε τομείς της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Τάξης.

Μεταξύ των αλλαγών που προτείνονται είναι οι μετατροπές ποινών από ισόβια σε 20 χρόνια κάθειρξη (με κατάργηση του νόμου 1608/1950) για τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος και παράλληλο ...εξευρωπαϊσμό των ποινών για τα εγκλήματα διαφθοράς, ενώ προβλέπεται και η εισαγωγή νέων θεσμών, όπως η κοινωφελής εργασία, αλλά και η έκτιση ποινών κατ' οίκον, η οποία θα συνοδεύεται με ηλεκτρονική επιτήρηση. Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός με το «βραχιολάκι» έχει ήδη εισαχθεί.

Ταυτόχρονα, με ισόβια θα τιμωρείται όποιος προσβάλει το πολίτευμα, ενώ με 10 χρόνια όποιος προκαλεί τη διάπραξη παρόμοιων πράξεων μέσω αναρτήσεων στο ίντερνετ.

Οι διατάξεις θα κριθούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, την ηγεσία του υπουργείου, αλλά και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, αφού κάποιες αποτελούν πολιτική επιλογή.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus