Διυλιστήριο: Άνω κάτω στο ΝΑΤΟ από την προσφώνηση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων ως ΥΠΕΞ της «Μακεδονίας - VIDEO

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Άνω κάτω στο ΝΑΤΟ από την προσφώνηση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων ως ΥΠΕΞ της «Μακεδονίας - VIDEO

Δυσαρέσκεια προκάλεσε στην ελληνική αποστολή που βρίσκεται στην Ουαλία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ η προσφώνηση προς τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων κατά την παρουσίαση του.

Ο βρετανός στρατιωτικός που ανακοίνωνε τις ιδιότητες των επισήμων που γίνονταν δεκτοί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον προσφώνησε τον Νίκολα Ποπόσκι ως «υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας». Η ελληνική αντιπροσωπεία που χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «ατυχές» αλλά θα εκφράσει και επίσημα την ενόχλησή της μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του ΝΑΤΟ. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία.



Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε υποβάλει ερώτηση στον πρωθυπουργό για ποιο λόγο έστειλε Έλληνες Αξιωματικούς σε τελετή παρασημοφόρησης Σκοπιανών στρατιωτικών στο ΝΑΤΟ

Το θέμα με την παρασημοφόρηση Σκοπιανών στρατιωτικών – που ανέδειξε το Newsbomb - φαίνεται ότι παίρνει μεγάλες διαστάσεις και πρόκειται για ένα ζήτημα που «σκάει» στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά, ενός πολιτικού το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί απόλυτα με την υπόθεση της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Μεταξύ άλλων ρωτά για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός δεν του απαντά επί των Εθνικών Θεμάτων και για ποιο λόγο έστειλε Έλληνες Αξιωματικούς να παραβρεθούν σε βράβευση Σκοπιανών.

Ιδιαιτέρως σκληρό και το ερώτημα που απευθύνει ο κ. Καμμένος προς τον πρωθυπουργό για το τι έχει συμφωνηθεί για τον όρο «Μακεδονία».

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/



Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus