Διυλιστήριο: "Φαρμακείο" οι εξετάσεις αίματος στην Ελλάδα

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

"Φαρμακείο" οι εξετάσεις αίματος στην Ελλάδα

Την τεράστια διαφορά στην αποζημίωση από τους ασφαλιστικούς φορείς βασικών αιματολογικών εξετάσεων στη χώρα μας σε σχέση με τη Σουηδία, που ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις το +500% (!), επεσήμανε χθες με άρθρο του ειδικευμένος γιατρός, ο οποίος έχει εργαστεί επί σειρά ετών στη χώρα αυτή του ευρωπαϊκού Βορρά.

Όπως αναφέρει ο Αργύριος Αργυρίου στο Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, «στις 16/07/2014 και ενώ εργαζόμουν ως Ιατρός Iocum στο Κέντρο Υγείας του Amal στη Σουηδία, ρώτησα την υπεύθυνη του Μικροβιολογικού Τμήματος εκεί για τις τιμές των αιματολογικών εξετάσεων.

Μου έδωσε μια λίστα από το 2013 και μου είπε ότι παραμένει η ίδια από τότε. Σε επικοινωνία που είχα με το Κέντρο Υγείας του Amal την 1η/9/2014, μου είπαν ότι οι τιμές αυτές παραμένουν οι ίδιες. Έκανα λοιπόν μια σύγκριση των τιμών δώδεκα βασικών και συνηθισμένων αιματολογικών εξετάσεων μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας».

Στο μεταξύ, βάσει απόφασης του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ της 5ης Δεκεμβρίου 2012 έχουν μειωθεί οι τιμές αποζημίωσης 40 εξετάσεων, αλλά και πάλι δεν πλησιάζουν καν τις χαμηλές τιμές που ισχύουν στη Σουηδία…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus