Διυλιστήριο: Ανδρέας Λυκουρέτζος : ''Θα με διαγράψει το κόμμα αν δεν ψηφίσω τα νομοσχέδια που έρχονται στην Βουλή''

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ανδρέας Λυκουρέτζος : ''Θα με διαγράψει το κόμμα αν δεν ψηφίσω τα νομοσχέδια που έρχονται στην Βουλή''

Μία είδηση που άλλες εποχές θα γινόταν μεγάλος ''ντόρος'', τώρα πέρασε στα ψιλά. Ο κύριος Λυκουρέτζος βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός της ΝΔ, κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στο real fm με τον Μάκη Γεωργίου και Τάκη Χατζή στις 22/09/2014 ανέφερε τα εξής (εδώ από το 2:28 και μετά) :
Λυκουρέτζος : Αυτά που μας δίνει ως δυνατότητες το κοινοβούλιο, το εξαντλούμε. Και στον κοινοβουλευτισμό να προσθέσω, ότι δεν είναι νοητές οι ακραίες ενέργειες του τύπου φώναξε ο βουλευτής, τον διαγράφουμε. Πριν τον διαγράψουμε θα πρέπει να πάρουμε υπόψιν τι είναι αυτό που μεταφέρει.
Δημοσιογράφος : Ναι σωστά
Λυκουρέτζος : Και που πρέπει να το συζητήσουμε και τι πρέπει να διορθώσουμε, γιατί αν εγώ, αύριο το πρωί, εμφανιστώ στο κοινοβούλιο και δεν ψηφίσω κάτι από όλα αυτά, την τύχη μου ... την ξέρετε.
Δημοσιογράφος : Ναι εντάξει
Λυκουρέτζος : Πριν καν προλάβει να τελειώσει η συνεδρίαση θα έχω βρεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας 
Δημοσιογράφος : χαχαχχα αυτό και αν είναι είδηση
Λυκουρέτζος : Το ζήτημα είναι ..ας τεθεί και κανείς εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά να έφερνε αποτέλεσμα.
Δημοσιογράφος : Κύριε Λυκουρέτζο, για να οριοθετήσουμε αυτό δηλαδή, εάν ψηφίσετε όχι, ενώ θα έπρεπε να ψηφίσετε ναι σε ένα νομοσχέδιο, πιστεύετε ότι το κόμμα θα σας διαγράψει;
Λυκουρέτζος :κοιτάξτε τα νομοσχέδια που έρχονται στην βουλή ....
Δημοσιογράφος : Όχι ευθέως θέλω να μου πείτε, θα σας διαγράψει ;
Λυκουρέτζος : Βεβαίως .....

  Δηλαδή με λίγα λόγια έχουμε χάσει την αρχή της δημοκρατίας. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι δεν ψηφίζουμε τον βουλευτή για να κάνει ότι του λέει ο αρχηγός του. Αν ήταν έτσι δεν θα χρειαζόταν να ψηφίζουμε βουλευτές. Θα εκλέγαμε έναν αρχηγό με το ποσοστό του, θα του δίναμε και αντίστοιχα πρόβατα και θα ξέραμε ότι έχει τόσους ψήφους. Ο λαός εκλέγει βουλευτές για να μπορούν να ψηφίζουν όχι ή ναι για το καλό της πατρίδας, και όχι της θέσούλας τους.
  Και φυσικά δεν μιλάμε για τις γενικές γραμμές που έχει ένα κόμμα. Αν ο εκλεγμένος βουλευτής π.χ. εκλέχτηκε από τον λαό να τον εκπροσωπήσει για καταγγελία του μνημονίου και αυτός κάνει το αντίθετο τότε φυσιολογικά έχει αποκλίνει από την επίσημη θέση του κόμματος και πρέπει να παραδώσει την έδρα.
  Αλλά εδώ βλέπουμε κόμματα ολόκληρα να εκλέγονται με διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που πραγματικά εφαρμόζουν.
Δυστυχώς η δημοκρατία έχει καταλυθεί !!!


http://diulistirio.blogspot.gr/

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus