Διυλιστήριο: Άλλη μια επιτυχία της μνημονιακής κυβέρνησης !!! Περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις κάλυψης ΕΟΠΥΥ -Όλοι οι περιορισμοί

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Άλλη μια επιτυχία της μνημονιακής κυβέρνησης !!! Περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις κάλυψης ΕΟΠΥΥ -Όλοι οι περιορισμοί

«Μαχαίρι» μπαίνει από τη Δευτέρα στις εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα, αφού τίθενται σε εφαρμογή οι πρώτες περικοπές σε διαγνωστικές εξετάσεις κάλυψης ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το Mega, τεστ ΠΑΠ, μαγνητικές τομογραφίες και εξετάσεις πρόληψης καρκίνου είναι μερικές από τις εξετάσεις που θα συνταγογραφούνται πλέον από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με πολύ αυστηρά κριτήρια, με αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι, στην περίπτωση που δεν πληρούν τα αυστηρά συνταγογραφικά κριτήρια, να αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Τεστ ΠΑΠ μόνο μέχρι τα 65

Σύμφωνα με τις νέες συνταγογραφικές οδηγίες, το τεστ Παπανικολάου δεν δικαιολογείται σε γυναίκες μικρότερες των 21 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, ενώ ενδείκνυται έλεγχος κάθε τριετία. Σημειώνεται ότι ως σήμερα, όλες οι γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής μπορούσαν να κάνουν τεστ και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
Αυστηρά τα κριτήρια για την εξέταση για καρκίνο του προστάτη

Οσον αφορά την εξέταση για καρκίνο του προστάτη δεν θα δικαιολογείται πλέον σε άνδρες κάτω των 40 ετών και άνω των 75 και σε όσους έχουν βαριές συνυπάρχουσες νόσους. Θα δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 50 ετών, σε άνδρες μεταξύ 45 και 50 ετών εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών. Τέλος θα δικαιολογείται σε άνδρες 40 με 45 ετών εφόσον έχουν πολλαπλούς συγγενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.

Μαστογραφίες

Η μαστογραφία δικαιολογείται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μια φορά το χρόνο και για όσο δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα.

Επίσης, το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις περιλαμβάνει και την υποβολή συγκεκριμένου ποσού ανά μήνα που θα δικαιολογεί το κάθε διαγνωστικό κέντρο και εργαστήριο, ανάλογα με τον πληθυσμό, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που είχε το προηγούμενο έτος. Ετσι, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ρωτούν τα διαγνωστικά κέντρα, αν μπορούν να τους δεχτούν ή αν έχουν συμπληρώσει το πλαφόν.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus