Διυλιστήριο: Έλληνας μαθητής βραβεύεται από την Google !!!

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Έλληνας μαθητής βραβεύεται από την Google !!!

Το Διυλιστήριο λέει : .... Σε μια χώρα όπου η δημόσια και δωρεάν παιδεία απαξιώνονται συνεχώς, σε μία χώρα που συνεχώς μειώνει τις δαπάνες της για παιδεία, σε μία χώρα που υλικοτεχνικές υποδομές των σχολείων θεωρούνται τριτοκοσμικές, είναι επίτευγμα των καθηγητών,δασκάλων τέτοιες επιτυχίες ....''
Μια επαναστατική συσκευή που μπορεί να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης δημιούργησε ένας μαθητής Λυκείου από την Άρτα!

Ο Άγγελος Γκέτσης σχεδίασε και κατασκεύασε ειδικά γυαλιά που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το λευκό μπαστούνι των τυφλών. Μάλιστα η εφεύρεση του νεαρού ξεχώρισε σε διεθνή διαγωνισμό της Google κατακτώντας το πρώτο βραβείο στην Ελλάδα και μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο.

Ο διαδικτυακός κολοσσός βράβευσε πρόσφατα τον Αρτινό μαθητή σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Google Science Fair 2014, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 13 έως 18 ετών.

Τα ειδικά γυαλιά που κατασκεύασε αναδείχθηκαν το κορυφαίο πρότζεκτ στο ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού και απέσπασαν το πρώτο βραβείο (local price) στην Ελλάδα. Παράλληλα κατετάγησαν ανάμεσα στις έξι καλύτερες εργασίες σε όλη την Ευρώπη και στις 32 καλύτερες σε όλο τον κόσμο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus