Διυλιστήριο: Η NSA χρησιμοποιεί γερμανικό λογισμικό για τις κατασκοπείες!

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η NSA χρησιμοποιεί γερμανικό λογισμικό για τις κατασκοπείες!

Η ιστοσελίδα WikiLeaks του Julian Assange, δημοσίευσε νέες πληροφορίες σχετικά με την δράση των υπηρεσιών συλλογής προσωπικών πληροφοριών, που προορίζονται για χρήση από τις μυστικές υπηρεσίες των αγγλοσαξονικών χωρών (τα πέντε μάτια).

Οι νέες αποκαλύψεις του WikiLeaks φέρουν την ονομασία spyfiles4 και εμπλέκουν γερμανική εταιρία ανάπτυξης κατασκοπικού λογισμικού που προμηθεύει τις μυστικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα η εταιρεία FinFisher ,που μέχρι πρότινος εμφανίζονταν ως μέλος Gamma GroupInternational με έδρα την Βρετανία, είναι στην πραγματικότητα Γερμανική εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και παραγωγή λογισμικών συστημάτων που έχουν ως κύρια χρίση την παρακολούθηση και παράκαμψη συστημάτων ασφαλείας προσωπικών υπολογιστών και την συλλογή πληροφοριών από δίκτυα και servers, εν αγνοία των χριστών.

Το λογισμικό αυτό έχει την δυνατότητα παραβίασης όλων των γνωστών λειτουργικών συστημάτων και η δράση του ήρθε στο φως για πρώτη φορά το 2011 μέσω των αρχικών αποκαλύψεων της ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με τον Ασάνζ, αρχισυντάκτη του WikiLeaks, η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί με έδρα την Γερμανία, προμηθεύοντας ορισμένα από τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα του πλανήτη που το χρησιμοποιούν για να κατασκοπεύουν δημοσιογράφους, πολιτικούς ακτιβιστές και διαφωνούντες. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους καλύτερους πελάτες της εταιρείας που φτάνει τα 50 εκατ. δολάρια τζίρο, είναι η Μογγολία, η οποία μάλιστα έχει προταθεί για την έδρα της οργάνωσης freedom online coalition!

Οπως αναφέρει η κυβέρνηση της Μερκελ δηλώνει ενοχλημένη για την παραβίαση της ιδιωτικότητας από τιςαμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ενώ την ίδια στιγμή και εν πλήρη γνώση της μια γερμανική εταιρία κατασκευάζει αυτό το κακόβουλο λογισμικό…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus