Διυλιστήριο: Η Κομισιόν ανακοίνωσε το νέο Μνημόνιο!

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η Κομισιόν ανακοίνωσε το νέο Μνημόνιο!

Το νέου τύπου Μνημόνιο ανακοίνωσε η Κομισιόν δια στόματος του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Jyrki Katainen, ο οποίος δήλωσε ρητά πως η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα.

Ακόμη, τονίζει ότι η Κομισιόν θα συνεργαστεί στενά με τις ελληνικές αρχές για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, “η οποία θα απαιτεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων”.

Η ανακοίνωση του Επιτρόπου:
“Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο να δημιουργήσει μια βάση για ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, βασισμένο σε ισχυρά δημοσιονομικά, μια πιο ανταγωνιστική οικονομία και έναν εύρωστο, αποτελεσματικά εποπτευόμενο χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Το πρωτοφανές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και η αναγκαία, μεγάλη, δημοσιονομική προσαρμογή, περιελάμβαναν πολύ δύσκολες αποφάσεις. Η Κομισιόν και το σύνολο της ευρωζώνης έχουν σταθεί στην Ελλάδα στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Ενώ υπάρχει σαφής ανάγκη να διατηρηθεί αυτό το momentum μεταρρυθμίσεων, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η χώρα έχει τώρα γυρίσει σελίδα.

Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα με οποιονδήποτε αναγκαίο τρόπο για να διασφαλίσει λογικές συνθήκες χρηματοδότησης για το ελληνικό δημόσιο και για να διευκολύνει την πλήρη και βιώσιμη πρόοδο στην αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεργαστούμε πολύ στενά με τις ελληνικές αρχές για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, η οποία θα απαιτεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων.

Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την ομαλή εξέλιξη της ευρωπαϊκής στήριξης για τη χώρα μετά από το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα στο να διασφαλίσει τους πιστωτές και τις αγορές για τη συνεχιζόμενη δέσμευσή της στις μεταρρυθμίσεις και στη διατήρηση των δημοσιονομικών στόχων, συμπεριλαμβανομένου και ενός ισχυρού και επαρκούς δημοσιονομικού διχτυού ασφαλείας”.



http://diulistirio.blogspot.gr/

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus