Διυλιστήριο: Τελικά ποιοι καθορίζουν και πως το μέλλον της χώρας;

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τελικά ποιοι καθορίζουν και πως το μέλλον της χώρας;

Πριν από ένα μήνα  ο Θωμαϊδης στη Δίκη είχε βγάλει διαλόγους που έρχονται μέσα από τη δικογραφία του εισαγγελικού λειτουργού, αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για τα στημένα παιχνίδια.

Oι διάλογοι προκύπτουν από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον υπερκοριό και πια αποτελούν ΝΟΜΙΜΟ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.

Ο Θωμαϊδης είχε μιλήσει τότε για δυο ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση:
Για τον πρόεδρο μιας μεγάλης ΠΑΕ, τον Β και για δημοσιογράφο-εκδότη,τον Ν.

Όλοι μπορούσαμε να φανταστούμε ποιοι ήταν, όμως πριν από λίγες μέρες "Το Μακελειό" αποκάλυψε επίσημα τα ονόματά τους.

Στις συνομιλίες, φέρεται να συμμετέχουν ο εκδότης και δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου και ο επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Σας παρουσιάζουμε αυτούσιες τις συνομιλίες και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.
Πρόκειται για συζητήσεις που έγιναν παραμονές των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου 2012(και 14 μέρες μετά το ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ που την έφερε στο ποσοστό του 18,85% στις πρώτες εκλογές της 6ης Μαίου) και αφορούν το πως θα “πείσει” και πως θα “προειδοποιήσει” ο δημοσιογράφος την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να σταματήσει να ζητάει πολλά από τον Αντώνη Σαμαρά και να προσχωρήσει στη ΝΔ. Και βέβαια πως ο μεγαλοδημοσιογράφος θα το πετύχει για λογαριασμό του επιχειρηματία αλλά και για το καλό του τόπου. Πάντα για το καλό του τόπου.
Όταν η δουλειά πετυχαίνει και με την παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη, όλοι αισθάνονται..ανακουφισμένοι. “The deal is done”, λέει ο επιχειρηματίας. “ΩΡΑΙΑ!” αναφωνίζει ο δημοσιογράφος.



O Χατζηνικολάου από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι ναι μεν έχει συνομιλήσει με τα παραπάνω πρόσωπα, αλλά οι συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αλλοιωμένες .


*

Λίγα λόγια για τα όσα αποκαλύφθηκαν αναφορικά με τους διαλόγους Μαρινάκη-Χατζηνικολάου:
1. Το υλικό φέρεται ως νόμιμο προανακριτικό. Επειδή η διαδικασία είναι μυστική απαγορεύεται σε όποιον λάβει γνώση (εν προκειμένω ο Σ. Χίος) να το δημοσιοποιήσει. Ο Σ. Χίος οφείλει να αποκαλύψει από πού πληροφορήθηκε για τις συνομιλίες. Αν επικαλεστεί το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν αποκαλύψει τους πληροφοριοδότες του τότε αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και ενδέχεται να έχει ευθύνες για τη διαρροή του προανακριτικού υλικού.
2. Στην περίπτωση που δεν είναι αληθές το φερόμενο ως προανακριτικό υλικό τότε μπορεί να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμηση.
3. Στην περίπτωση που είναι αληθές το φερόμενο ως προανακριτικό υλικό η Εισαγγελία έπρεπε ήδη να έχει ασκήσει διώξεις κατά Σαμαρά, Μπακογιάννη, Χατζηνικολάου, Μαρινάκη και των άλλων 3 συνομιλητών του Μαρινάκη με κατηγορίες για διάπραξη πολιτειακών εγκλημάτων.

Πληροφορίες από εδώ και εδώ
Επιμέλεια www.diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus