Διυλιστήριο: Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές όταν μίλησα για Έλληνες φοροφυγάδες

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές όταν μίλησα για Έλληνες φοροφυγάδες

Δήλωση-βόμβα από την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε συνέντευξή της στους Financial Times, αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για τους Έλληνες φοροφυγάδες.


Όταν ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η Λαγκάρντ πέρυσι άσκησε κριτική στους πλούσιους Έλληνες για το γεγονός ότι δεν πληρώνουν φόρους η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε:

«Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί ξέρετε, όταν μίλησα για την Ελλάδα και τους φόρους της, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας».

«Όμως πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους του κλάδος της ναυτιλίας; Και οι άλλοι κλάδοι; Δε νομίζω…», συνέχισε.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε την Κριστίν Λαγκάρντ αν «είναι μέρος του προβλήματος το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες ή πλούσιες ελίτ έχουν πάει σε μέρη όπως το Λονδίνο για την αναζήτηση θέσεων εργασίας ή χαμηλότερων φόρων» και εκείνη, σύμφωνα με τους Financial Times αναστέναξε και απάντησε ότι αναγνωρίζει ότι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα.

«Είναι πολύ λυπηρό όταν ταλαντούχοι άνθρωποι νιώθουν ότι πρέπει να φύγουν από την χώρα τους γιατί αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να βρουν ευκαιρίες», υπογράμμισε Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.



Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus