Διυλιστήριο: Μακάρι να μην επαναληφθεί η ιστορία και οι φαύλοι "Έλληνες" πολιτικοί θυσιάσουν ελληνική γη στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Μακάρι να μην επαναληφθεί η ιστορία και οι φαύλοι "Έλληνες" πολιτικοί θυσιάσουν ελληνική γη στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων.


" (...) Ακόμα ένα πράγμα που έχει σημαντικά δυσχεράνει τους Έλληνες είναι η ολέθρια και διεφθαρμένη πολιτική τους. Είναι απίστευτο, μέχρι πού μπορούν να φθάσουν οι Έλληνες πολιτικοί για να κρατήσουν το κόμμα τους στην εξουσία έστω για λίγες βδομάδες. (...)" 


George Horton, Γενικός Πρόξενος ΗΠΑ στην Σμύρνη. 
Απόσπασμα από την έκθεση που συνέγραψε στις 27 Σεπτεμβρίου 1922 σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην Μικρασιατική Καταστροφή.


Αξίζει να μελετήσουμε ολόκληρη την έκθεση του G. Horton:http://www.greece.org/main/index.php…


Μακάρι να μην επαναληφθεί η ιστορία και να μην τολμήσουν οι φαύλοι "Έλληνες" πολιτικοί να θυσιάσουν ελληνική γη στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αναφέρομαι σε σειρά δημοσιευμάτων, με πιο πρόσφατο αυτό: http://diulistirio.blogspot.ch/2015/01/blog-post_22.html


ΥΓ:Επίσης συνιστώ το βιβλίο του G.Horton "The Blight of Asia" (πρώτη έκδοση: 1926, κυκλοφορεί όμως σε ψηφιακή ανατύπωση στο διαδίκτυο). Κυκλοφορεί και στα ελληνικά με τίτλο "Η μάστιγα της Ασίας" (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2010). Στο βιβλίο του, ο G.H. περιγράφει την Μικρασιατική Καταστροφή όπως την έζησε ο ίδιος από κοντά.


Γιώργος Σγούρδος, Λωζάνη
twitter.com/sgourdos

www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus