Διυλιστήριο: "Aπατεώνες" και με τη "βούλα": Πρόστιμο 1,4 δις δολαρίων στην S&P για χειραγώγηση και μίζες

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

"Aπατεώνες" και με τη "βούλα": Πρόστιμο 1,4 δις δολαρίων στην S&P για χειραγώγηση και μίζες



Το αμύθητο ποσόν του 1,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων καλείται τώρα να πληρώσει ως πρόστιμο στο Αμερικανικό Δημόσιο ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's καθώς πλέον και αποδεδειγμένα, η εταιρεία χειραγωγούσε την αγορά "φουσκώνοντας" επενδυτικά προϊόντα και συμβάλλοντας έτσι στην κρίση του 2007-2008.


Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η S&P έδινε ανακριβώς καλές αξιολογήσεις σε διάφορα επενδυτικά προϊόντα που συνδέονταν με επισφαλή ενυπόθηκα δάνεια, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα αμοιβές από τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες που τα πουλούσαν.

Ο συμβιβασμός καλύπτει τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει κατά της S&P οι Αρχές σε 19 Πολιτείες και στην περιοχή της Κολούμπια (όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον).

Σημειώνεται πως αρχικά ο οίκος αξιολόγησης αντέτεινε πως οι μηνύσεις δεν έχουν καμία βάση.

Τη Δευτέρα, ο οίκος κατέληξε σε ξεχωριστό συμβιβασμό ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων με τον δημόσιο ασφαλιστικό φορέα της Καλιφόρνια, ο οποίος είχε καταγγείλει πως οι αξιολογήσεις της S&P του είχαν προκαλέσει ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
πηγή
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus