Διυλιστήριο: Η Ιορδανία στέλνει δεκάδες μαχητικά να κτυπήσουν τον ΙΚΙΛ στην Συρία

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η Ιορδανία στέλνει δεκάδες μαχητικά να κτυπήσουν τον ΙΚΙΛ στην Συρία

Αδυσώπητη θα είναι η απάντηση της Ιορδανίας κατά των τζιχαντιστών, υποσχέθηκε ο βασιλιάς Αμπντάλα.

Ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας κατά το οποίο τόνισε ότι η θυσία του Ιορδανού πιλότου δεν είναι επί ματαίω και πως η αντίδραση από το Αμάν θα είναι ανηλεής.

Το πένθος και η οργή ξεχειλίζουν σε ολόκληρη την Ιορδανία για το φρικτό τέλος του Μουάτ αλ Καζεμπέχ από τους εξτρεμιστές.
Και στην Ραμάλα της Παλαιστίνης όμως, διαδήλωσαν εκατοντάδες άτομα.

Στο σπίτι του συρρέει πλήθος Ιορδανών για να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του, ενώ σημαντική θεωρείται και η στάση των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο ηγέτης των οποίων αποκήρυξε τις ενέργειες των τζιχαντιστών.

«Είπαμε ότι καταδικάζουμε αυτήν την προσέγγιση και την συμπεριφορά, που δεν σχετίζονται με τη σαρία, τον ανώτατο ισλαμικό νόμο, ούτε και με τα ήθη, που ο Θεός μας διέταξε να ακολουθήσουμε» λέει ο Χαμάμ Σαΐντ επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Ιορδανία.

Εν τω μεταξύ οι επικεφαλής του Πανεπιστημίου Αλ Αζάρ στην Αίγυπτο, που θεωρείται ως το πνευματικό λίκνο των σουνιτών σε μία καταλυτική παρέμβαση εκφράζουν αποτροπιασμό για τις πράξεις δειλίας των εξτρεμιστών

Με ανακοίνωση τους ζητούν «τη δολοφονία, τη σταύρωση και τον ακρωτηριασμό των τρομοκρατών του ΙΚΙΛ».



Απεβίωσε η μητέρα του πιλότου Μουάθ αλ-Κασάεσμπεχ

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ο οποίος ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Ουάσιγκτον και επέστρεψε στην χώρα, επισκέφθηκε την οικογένεια του αλ-Κασάεσμπεχ.

Εν τω μεταξύ έχασε την ζωή της η μητέρα του πιλότου η οποία ήταν στο νοσοκομείο από την στιγμή που έμαθε για το περιστατικό.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι το ΙΚΙΛ σκοτώνει συστηματικά τις οικογένειες και τα παιδιά μειονοτικών ομάδων του Ιράκ, τους κάνει βασανιστήρια και τους βιάζει.

Στην έκθεση που ετοίμασε η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αναφέρθηκε ότι στην εν λόγω περιοχή σκοτώνουν τα αγόρια μαζικά και επίσης τα αποκεφαλίζουν, τα σταυρώνουν ή τα θάβουν ζωντανά.

Από TRT και Euronews
Επιμέλεια:www.diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus