Διυλιστήριο: Ο εχθρός εντός των τειχών..

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ο εχθρός εντός των τειχών..

     Δεν μπήκε.
Ήταν μέσα! Εδώ ήταν τα τελυταία 25 χρόνια.
Εδώ θέριεψε και έγινε ακλόνητος με την δική μας ανοχή και απροσεξία.

Όχι, ο εχθρός δεν είναι έξω. Δεν είναι τελικά η τάχα Ενωμένη Ευρώπη, ούτε τα πρώην κυβερνητικά της φερέφωνα.
Όλοι αυτοί μαζί δεν είναι παρά τα όργανα, τα εργαλεία του πραγματικού εχθρού που είναι εσωτερικός, έχει ονόματα και επώνυμα ελληνικά, ζει και κινείται εδώ.

Πρόκειται για τους τρείς-τέσσερεις, με το ζόρι πέντε επιχειρηματίες, άλλος εφοπλιστής, άλλος πετρελαιάς, άλλος εργολάβος, και άλλος ''λάτρης'' των τεχνών και του αθλητισμού (!),
..που όλοι όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: διαθέτουν εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, και άλλα μέσα ηλεκτρονικής ''ενημέρωσης''.
Όλα γίνονται για το όφελος και τον παρά φύση πλουτισμό της περίφημης ''διαπλοκής'',
..καθόλου αφηρημένη έννοια, παρά υπαρκτή 100%, με ονοματεπώνυμα και οικογενειακές φωτογραφίες!

Αυτοί ήταν και οι μόνοι ωφελημένοι, από τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων που συνέρρευσαν στην χώρα μας είτε ως επιδοτήσεις, είτε ως προγράμματα βοήθειας, είτε ως δανεικά από την Ε.Ε., ειδικά από το 1990 και μετά.
Αυτοί τα φάγανε! Αυτοί τα κλέψανε! Αυτοί ληστέψανε κάθε ικμάδα και μέλλον της χώρας, με συνεργάτες όλες τις κυβερνήσεις και κυβερνητικούς πολιτικούς, φροντίζοντας να τους πετάνε κι από ένα κομμάτι εξουσίας και μερικά ''ξεροκόμματα'' εκατομμύρια κάθε τόσο.
Και είναι αυτοί που αντιδρούνε με απίστευτη λύσσα σε κάθε προσπάθεια σπασίματος του φαύλου κύκλου εξουσίας-ΜΜΕ-προμηθειών-και εργολαβιών.

Οι ξένοι, οι ευρωπαίοι, ξέρουν τώρα πιά πολύ καλά τί έχει συμβεί.
Θέλουν όμως τα λεφτά τους (όσα αυτοί νομίζουν πως δικαιούνται), που επίσης γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να τα πάρουν πίσω απ' αυτούς που πραγματικά τα καταχράστηκαν.
Γι αυτό και πιέζουν προς άλλες κατευθύνσεις. Γιατί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη σε καμία κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να τα κάνει πλακάκια με την διαπλοκή, αφήνοντάς την ξανά και ξανά στο απυρόβλητο.

Θα ήταν λοιπόν το καλύτερο διαπραγματευτικό ατού για την κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται, μία επίδειξη πυγμής και βούλησης εναντίον της διαπλοκής.
Ας κλείσουν ένα κανάλι για χρέη (εδώ ο άλλος αλήτης έκλεισε την ΕΡΤ με το έτσι θέλω, γιατί έτυχε να είναι ο μόνος κρατικός οργανισμός που ο αριθμός των εργαζομένων του συνέπιπτε με τις 2.500 απολύσεις που είχε τάξει στην τρόϊκα ότι θα κάνει άμεσα!)
Ας συλλάβουν έναν από τα βαρύγδουπα ονόματα της ιδιότυπης αυτής καμόρας. Χίλιοι λόγοι πρέπει να υπάρχουν. Τί διάολο; Με τον σταυρό στο χέρι δεν ''κλέβονται'' τόσα δισεκατομμύρια!

Ας το τολμήσει η νέα κυβέρνηση. Κέρδος θα τόχει.
Αν δεν το τολμήσει όμως,
..σε λίγο,
..δεν θα της έχει μείνει τίποτα (κυριολεκτικά) για να χάσει!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus