Διυλιστήριο: Αγγέλακας - Πανούσης (VIDEO): Εξισώσουν τους Χρυσαυγίτες με το ΚΚΕ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αγγέλακας - Πανούσης (VIDEO): Εξισώσουν τους Χρυσαυγίτες με το ΚΚΕ


Eξαιρετικά προσβλητικό όχι μόνο απέναντι στην ηγεσία του ΚΚΕ, αλλά κυρίως απέναντι στην ιστορία, τους αγώνες και τους πάμπολλους λαϊκούς αγωνιστές που παραμένουν στις γραμμές του είναι το βιντεοκλίπ που ανέβηκε στο YouTube με τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Τζίμη Πανούση να τραγουδούν σε ένα στούντιο ηχογράφησης το τραγούδι «Η Κatyusha του ΚΚΕ».

Η μουσική είναι από το ρωσικό τραγούδι «Κατιούσα» η οποία στα χρόνια της Κατοχής χρησιμοποιήθηκε για τον ύμνο του ΕΑΜ. Έξυπνο το λογοπαίγνιο (Η κατιούσα και η «Κατιούσα»), όμως η εξυπνάδα σταματά εδώ για να αρχίσει η ευτέλεια. Χυδαία τα επίθετα, χυδαία και τα ουσιαστικά:

«αριστεριτζήδες πυροσβέστες»
«εργατοπατέρες του λαού»
«λοβοτομημένες μαριονέτες»
«χιλιαστές του Περισσού»
«του Κοινοβουλίου η μαϊμού»
«ορντινάντσα των καπιταλιστών»
«σφραγιδοκράτες νταβατζήδες»

Πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν όχι μόνο με την πολιτική του ΚΚΕ αλλά και με την ιδιοκτησιακή αντίληψη που σφραγίζει τη γραμμή του και τον πολιτισμό του «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Ανάμεσά τους και η ιστοσελίδα μας.

Η θλίψη που νιώθουμε για τη στάση του ΚΚΕ απάναντι σε όσες λαϊκές κινητοποιήσεις δεν οργανώνει το ίδιο δεν καταργεί το σεβασμό μας για τους λαϊκούς ανθρώπους που μένουν πιστοί στο «κόκκινο λάβαρο» κι ας μην πληρώνουν σήμερα το ίδιο τίμημα που πλήρωναν παλιά.


Όμως η εξίσωση του ΚΚΕ τους με τους ναζιστές του Μιχαλολιάκου («πλάι πλάι μαζί με χρυσαυγίτες») δεν είναι μόνο εκτός πραγματικότητας, αλλά ισοδυναμεί με βαριά ύβρη. Σαν να λέμε ότι ίδιοι είναι οι απόγονοι των χιτών και των ταγματασφαλιτών με τα παιδιά και τα εγγόνια των εκτελεσμένων και των βασανισμένων. Και ας μην ξεχνάμε τη φονική επίθεση των χρυσαυγιτών κατά των μελών του ΚΚΕ της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Αν ο όρος δεν είχε γίνει η καραμέλα των νεο-σουσούδων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, θα λέγαμε ότι το τραγούδι αυτό ξεχειλίζει από λαϊκισμό. Το σίγουρο είναι ότι απευθύνεται στα πιο παιδαριώδη για να μην πούμε πρωτόγονα ένστικτα του ακροατή.

Περιμένουμε το επόμενο τραγούδι των δύο καλλιτεχνών για το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τη Νέα Δημοκρατία και την «Ανιούσα» (ή μήπως την ανοιούσα;) των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Ή θα περιμένουμε να αρχίσουν να τραγουδούν την «Κατιούσα» τους έξω από τα δικαστήρια όπου συχνά δικάζονται συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για τη συμμετοχή τους σε απεργίες (όπως κατά σατανική σύμπτωση συμβαίνει σήμερα).

Ο Γιάννης Αγγελάκς το 2013 σε συναυλία ενοχλήθηκε από το σύνθημα «φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες» που παρέσυρε όλο το Θέατρο Βράχων και θεώρησε ανααγκαίο να κάνει παρέμβαση. Ο καλλιτέχνης πήρε το μικρόφωνο για να πει ότι διαφωνεί με το σύνθημα. «Να προέξουμε τον φασισμό που κρύβουμε όλοι μέσα μας» είπε. Ίσως θα έπρεπε να ακούσει τη συμβουλή του γιατί αν σε ενοχλούν τα συνθήματα κατά των φασιστων αλλά αισθάνεσαι ωραία με το να εξισώνεις το ΚΚΕ με αυτούς κάτι κάνεις λάθος.




Πηγή




Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus