Διυλιστήριο: Σύγκριση χθεσινής συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ – Eurogroup με το πρόγραμμα της ΝΔ. Ποια από τις δύο προτιμάς;

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Σύγκριση χθεσινής συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ – Eurogroup με το πρόγραμμα της ΝΔ. Ποια από τις δύο προτιμάς;


του Γιώργου Ιατρίδη.

Επειδή ζούμε σε μια χώρα όπου όλοι έχουν δίκιο, μετά την χθεσινή συμφωνία έχουν ακουστεί αμέτρητες διαφορετικές απόψεις όπου οι περισσότεροι που τις εκφράζουν δεν έχουν διαβάσει καν την συμφωνία.

Το άρθρο αυτό βασισμένο σε δυο βασικά κριτήρια:

1) Στο ρεαλισμό της στιγμής. Ο ελληνικός λαός στις εκλογές είχε να διαλέξει για κυβερνών κόμμα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

2) Στην σύγκριση των δυο αυτών κυβερνήσεων.

Με Στόχο να δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την χθεσινή συμφωνία Eurogroup.

Επειδή πάντα και παντού, οι πολιτικοί υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν ποτάμια και επειδή πολλά ακούσαμε για σκίσιμο Μνημονίου και αλλαγή σελίδας θα αναλύσουμε και θα συγκρίνουμε όχι με τα λόγια και τις υποσχέσεις αλλά με τις συμφωνίες και τις αποφάσεις και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ EUROGRPOUP – Ελλάδας:
1.-Η Ν.Δ μέσω του e-mail Χαρδούβελη είχε προσυμφωνήσει για επιπλέον μέτρα λιτότητας όπως αύξηση ΦΠΑ και μειώσεις συντάξεων.

-Ο Σύριζα και οι ΑΝΕΛ πάγωσαν τα νέα υφεσιακά μέτρα στα οποία είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

- Σύμφωνα με το non paper που διέρρευσε το Reuters από το Βερολίνο, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί για 150.000 απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων μέσα στο 2015.

- Ο Σύριζα και οι ΑΝΕΛ θα επαναπροσλάβουν περίπου 2.500 δημοσίους υπαλλήλους που απολύθηκαν παράνομα.

2.Ο στόχος για πλεόνασμα 3% το 2015 ακυρώνεται μετά το χθεσινό κείμενο
3.-Η Ν.Δ προχωρούσε σε συμφωνίες με τους Ευρωπαίους εταίρους επενδύοντας σε μια στρατηγική φόβου και απειλών για δραχμή και Grexit. (π.χ δηλώσεις Γεωργιάδη, Σαμαρά, Βούλτεψη κ.α) επηρεάζοντας αρνητικά την ψυχολογία των πολιτών.

- Ο Σύριζα  μπορεί να συμβιβάστηκε αλλά δεν φόβισε και δεν εκβίασε τον ελληνικό λαό.
4.Σταματάει η πολιτική μεταρρυθμίσεων μέσω τελεσιγράφων & e-mails .
5.Σίγουρα ο Σύριζα συμβιβάστηκε σε πολλά. Το ίδιο έκανε όμως και η Γερμανία. Γιατί όταν κάνεις ένα παζάρι, ο πωλητής σου πουλάει το προϊόν 100 και εσύ δίνεις 50, η τελική τιμή είναι κάπου στη μέση. Για πρώτη φορά μετά το Eurogroup για την Ελλάδα, η πολιτική σκηνή της Γερμανίας είναι διχασμένη σύμφωνα με τον Γερμανικό τύπο καθώς πέρα από την ελληνική κυβέρνηση έκανε και αυτή για πρώτη φορά πολλές υποχωρήσεις.

Συμπερασματικά:

Όταν η Ελλάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ 5-0 όλα αυτά τα χρόνια είναι αδιανόητο να περιμένει κανείς μέσα σε λίγες εβδομάδες να κάνει αμέσως το 5-5. Xθες έγινε ένα μικρό βήμα, η Ελλάδα έβαλε γκολ αντί να δεχθεί ακόμα ένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πήραν αυτό το που ζητούσαν. Πήραν Χρόνο. Κέρδισαν 4 μήνες μέσα στους οποίους θα γίνει η πραγματική διαπραγμάτευση, μέσα στους οποίους δεν θα υπάρχουν επιπρόσθετα μέτρα ύφεσης. Ούτε δραχμή ούτε χρεοκοπία λοιπόν, όπως ελπίζανε οι καταστροφολόγοι.

Από την άλλη, αν παρέμενε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία τώρα δεν θα μιλούσαμε για πάγωμα των μέτρων λιτότητας αλλά για την επιβολή νέων σκληρότερων υφεσιακών μέτρων.

Η πραγματική διαπραγμάτευση τώρα ξεκινάει λοιπόν και χρέος όλων των πολιτών, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων, είναι να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στις αποφάσεις της.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus