Διυλιστήριο: «Πέρασε» η λίστα Βαρουφάκη για τις μεταρρυθμίσεις!

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

«Πέρασε» η λίστα Βαρουφάκη για τις μεταρρυθμίσεις!

Το "πράσινο φως" στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση ενέκριναν, μέσω τηλεδιάσκεψης, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως δήλωσε στο Reuters πηγή του υπουργείου Οικονομικών, το Eurogroup έκανε δεκτές τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις.

Με την έγκριση της δέσμης των μεταρρυθμίσεων επικυρώνεται και επισήμως η παράταση της δανειακής σύμβασης, που συμφωνήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Eurougroup.

Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup για την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, όπου εγκρίθηκε η λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η Ελλάδα στους θεσμούς, το Eurogroup εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το Eurogroup συζήτησε σήμερα τον πρώτο κατάλογο μεταρρυθμίσεων που παρουσίασαν οι ελληνικές αρχές στη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, η οποία θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου.

Οι θεσμοί μας έδωσαν την πρώτη τους εκτίμηση σύμφωνα με την οποία θεωρούν ότι ο κατάλογος των μέτρων είναι επαρκώς περιεκτικός ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ως εκ τούτου συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε με τις εθνικές διαδικασίες με στόχο την επίτευξη τελικής απόφασης της παράτασης έως και 4 μήνες της Κύριας Συμφωνίας Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της Ελλάδας.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αναπτύξουν και να διευρύνουν περαιτέρω τον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων με βάση την υπάρχουσα συμφωνία σε στενό συντονισμό με τους θεσμούς προκειμένου να καταστεί εφικτή η ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus