Διυλιστήριο: ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ 13 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ 13 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS


Οριστικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν συνολικά 64 άτομα για το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης που είχαν ασκήσει 4 εκ των 13 Γερμανών εμπλεκομένων στην υπόθεση.


Ειδικότερα, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναίρεσης των Ρόλαντ Κοχ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Ρούντολφ Βόλφγκανγκ και Λούντβιχ Αντον Χαινεριχ Γιάσπερ.

Οι Γερμανοί ζητούσαν να ασκηθεί από τον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη, υποστηρίζοντας ότι:

α) το επίμαχο βούλευμα πάσχει από έλλειψη επαρκούς και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας,

β) δεν έλαβαν γνώση της προηγηθείσας εισαγγελικής πρότασης μεταφρασμένης στη γλώσσα τους (Γερμανικά) και

γ) υπήρξε παραβίαση του δεδικασμένου και της αρχής της μη αυτοενοχοποίησης, καθώς ελήφθησαν υπόψη καταθέσεις που είχαν δοθεί κατά το παρελθόν στην Γερμανία, με αποτέλεσμα να επέρχεται ακυρότητα της διαδικασίας.

Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Βουρλιώτης έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση, τονίζοντας ότι δεν συντρέχει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας λόγω μη μετάφρασης της εισαγγελικής πρότασης στα Γερμανικά, καθώς είχαν λάβει γνώση του περιεχομένου της οι συνήγοροι των τεσσάρων Γερμανών. Ακόμη, ο κ. Βουρλιώτης τόνισε ότι δεν παραβιάζεται το δεδικασμένο, όπως υποστηρίζουν οι Γερμανοί και ότι το επίμαχο βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο με βούλευμα του Συμβούλιο Εφετών Αθηνών παραπέμφθηκαν σε δίκη συνολικά 64 άτομα, μεταξύ των οποίων οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης και Θόδωρος Τσουκάτος προκειμένου να δικαστούν για την... αμαρτωλή «σύμβαση 8002» που αφορούσε την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Οι εμπλεκόμενοι είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, με τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκία καθώς και της συνέργειας στις πράξεις αυτές.


http://diulistirio.blogspot.gr/




Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus