Διυλιστήριο: Reuters: "Τέλος ο Ράιχενμπαχ από την Ελλάδα - Η ελληνική κυβέρνηση διαλύει την κατοχική Task-Force"

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Reuters: "Τέλος ο Ράιχενμπαχ από την Ελλάδα - Η ελληνική κυβέρνηση διαλύει την κατοχική Task-Force"


Αποκάλυψη που ενδεχομένως να φέρει εξελίξεις κάνει το πρακτορείο Reuters, καθώς, αναφέρει ότι η Task Force, σήμα κατατεθέν της απώλειας δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας, διαλύεται έπειτα από την άρνηση της νέας κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί της.

Η (σ.σ.; κατοχική) Task Force (Ομάδα Δράσης) με επικεφαλής τον "γκαουλάϊτερ" Χόρστ Ράιχενμπαχ είχε δημιουργηθεί με στόχο να... βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει τη δημόσια διοίκηση και να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια από την ΕΕ.

Το πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχους με γνώση του θέματος, οι οποίοι σημειώνουν ότι η Task Force πρόκειται να διαλυθεί και να αποχωρήσει από την Ελλάδα μετά από την άρνηση της κυβέρνησης Τσίπρα να συνεργαστεί μαζί της.

Επιπλέον, το ρεπορτάζ σημειώνει ότι η Ομάδα Δράσης θα αναμορφωθεί και θα χάσει το όνομά της, ενώ, οι περίπου 50 υπάλληλοί της θα μετακινηθούν σε άλλο τομέα της Κομισιόν.

Οπως έχει προγραμματιστεί, ο Γερμανός επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ θα αποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες από την Αθήνα, αναλαμβάνοντας νέο ρόλο.

«Πρέπει οπωσδήποτε να την αποκαλούμε Task Force;» διερωτήθηκε στέλεχος με γνώση του θέματος.«Η λογική είναι ότι το μοντέλο της Task Force μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες με αντίστοιχες δυσκολίες», πρόσθεσε.

Μάλιστα, Ελληνας αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι «ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα στην τελευταία συνάντησή τους ότι η αποστολή της Task Force λήγει και θα αντικατασταθεί από έναν νέο θεσμό με τον ίδιο ρόλο, αλλά για όλα τα κράτη-μέλη».

«Η ελληνική κυβέρνηση θα κρατήσει επαφή με την Task Force αλλά δεν θα συνεργαστούμε μαζί τους. Είναι πολιτικό το ζήτημα», δήλωσε άλλος Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus