Διυλιστήριο: «Σήμα» επενδύσεων από κινέζο μεγιστάνα: «Επαίτης με χρυσό πιάτο η Ελλάδα»

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

«Σήμα» επενδύσεων από κινέζο μεγιστάνα: «Επαίτης με χρυσό πιάτο η Ελλάδα»

«Η Ελλάδα θα πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία και να συνεργαστεί μαζί μας» είναι το μήνυμα του κινέζου μεγιστάνα του κατασκευαστικού τομέα, Γιαν Τζιεχέ, ο οποίος βλέπει την χώρα μας ως τεράστια επενδυτική ευκαιρία, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα και τους πόρους της.

Ο ιδρυτής της China Pacific Construction Group (CPCG), ενός κολοσσού με έσοδα 70 δισ. δολαρίων το 2014 (10 δισ. περισσότερα σε σχέση με το 2013) βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε για τα επενδυτικά του σχέδια σε δημοσιογράφους, με το newpost να είναι εκεί.

Ο κ. Γιάν έθεσε ως πρώτη του προτεραιότητα την Ελλάδα, για τη δημιουργία βάσης επενδύσεων, αφού είναι ένα από τα αγαπημένα του μέρη στον κόσμο λόγω του κλίματος, της τοποθεσίας, των ανθρώπων. Εάν τον θέλουν στη χώρα θα είναι χαρούμενος, ειδάλλως, σημείωσε ότι υπάρχουν και άλλες χώρες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τόνισε ακόμα, ότι εάν έρθει η εταιρεία του στην Ελλάδα, θα γίνει η μεγαλύτερη στη χώρα μας.

«Η κρίση έχει και ευκαιρίες. Γι” αυτούς που έχουν ικανότητες έρχονται οι ευκαιρίες», κατά τον κινέζο κροίσο.

«Η Ελλάδα είναι σαν έναν επαίτη που κρατάει ένα χρυσό μπολ» τόνισε με έμφαση ο κ. Γιάν. «Λυπάμαι για την Αθήνα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά η χώρα δεν τα χρησιμοποιεί σωστά. Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πιο ανοιχτή σε επενδυτές, διότι οι πόροι θα εξακολουθησουν να βρίσκονται στην Ελλάδα. Κανείς δεν θα τους πάρει από την Ελλάδα» σημείωσε. Ο κ. Γιάν συμπλήρωσε ότι δεν είναι λογικό η ελληνική πρωτεύουσα, με δεδομένα τα πλεονεκτήματά της να μην ζει την ένδοξη ιστορία του παρελθόντος, προβλέποντας, ωστόσο, ότι θα ανακτήσει τη φήμη της.

«Θέλουμε όσα θέλει να κάνει η κυβέρνηση να κάνει, αλλά δεν μπορεί» σημείωσε χαρακτηριστικά για τις δραστηριότητες της εταιρείας του, στον τομέα των υποδομών και των κατασκευών.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τον καλωσορίσει γιατί απ” όσο ξέρει, όπως είπε, επιθυμεί να είναι όλα στο φως, όλα να είναι διαφανή. Αυτό θέλει και ο ίδιος ο κ. Γιάν, όπως υπογράμμισε.

«Η κινεζική πλευρά έχει τα περισσότερα χρήματα και η Ελλάδα έχει το πλεονεκτήματα της τοποθεσίας, άρα είναι ο τέλειος συνδυασμός για να συνεργαστούμε» δήλωσε. «Θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα των Κινέζων στην Ελλάδα» τόνισε, μιλώντας για τους κινέζους μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από κάποια χρόνια ως μετανάστες και φτωχοί και τώρα έρχονται στην χώρα μας ως επενδυτες.

Για τον κινέζο μεγιστάνα, ο οποίος σε δηλώσεις του κατά καιρούς έχει τονίσει ότι δεν θα επηρεάζονταν τα επενδυτικά του σχέδιο από το ενδεχόμενο Grexit, δεν παίζει ρόλο το χρέος. «Όσο ισχυρότερη είναι η χώρα, τόσο μεγαλύτερο χρέος έχει», τόνισε, φέρνοντας ως παράδειγμα τις Ηνωμένες Πολιτείες (Fed, Harvard, Silicon Valley ακόμα και στρατός). Σύμφωνα με τον κ. Γιάν το κλειδί είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καλέσει διεθνείς επενδυτές, υψηλής κλίμακας.

Ο ίδιος μίλησε, παράλληλα και για την προοπτική δημιουργίας μιας ασιατικής επενδυτικής τράπεζας, με στόχο την προώθηση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας.

Ο ιδρυτής της CPCG, μάλιστα, δεν έκρυψε και το ενδιαφέρον του για εξαγορά ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών. «Αν είναι πρόθυμοι να πουλήσουν και να συνεργαστούμε, είναι πιθανό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιαν, μάλιστα, έχει καταγράψει μία εντυπωσιακή πορεία ζωής, αφού ακολούθησε το επάγγελμα των γονέων του, αυτό του δασκάλου. Η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα, όμως, άλλαξε για τα καλά τη ζωή του. Το δεύτερο παιδί του ήταν η αιτία για να χάσει τη δουλειά του. Μάλλον δεν του βγήκε σε κακό αφού είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα με την εταιρεία του να κατέχει την 166η θέση στις 500 μεγαλύτερες του κόσμου το 2014, σύμφωνα με το περιοδικό Fortune. Eιρωνεία της τύχης; Το δεύτερό του παιδί ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία του κατασκευαστικού κολοσσού.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus