Διυλιστήριο: Στο απόηχο της ''δυσαρέσκειας'' της Αμερικής για τον Ξηρό, έρχεται σήμερα η Gazprom για την υπογραφή αγωγού

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Στο απόηχο της ''δυσαρέσκειας'' της Αμερικής για τον Ξηρό, έρχεται σήμερα η Gazprom για την υπογραφή αγωγού

Όλες αυτές τις μέρες ακούμε από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι οι Αμερικάνοι και ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δυσαρεστήθηκε από τον νόμο της κυβέρνησης για την ''αποφυλάκιση'' του Σάββα Ξηρού. Πραγματικά σκεφτήκαμε και εμείς ότι, δεν έπρεπε τώρα να ψηφιστεί αυτός ο νόμος, από την στιγμή, που από ότι γνωρίζουμε έφερε και τριγμούς στις τάξεις της συγκυβέρνησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων. Βέβαια ο τελικός νόμος που ψηφίστηκε, δεν είχε καμιά σχέση με το αρχικό σχέδιο αφού προβλέπει αποφυλάκιση για αυτών που έχουν αναπηρία από 90%, ενώ ο προηγούμενος νόμος είχε για 70% αναπηρία, και φυσικά η τοποθέτηση ''βραχιολάκι'' που υπάρχει σε όλες τις Αμερικάνικες πολιτείες.
Στο απόηχο αυτών δηλώσεων διαβάζουμε ότι σήμερα ο Τσίπρας, έχει συνάντηση με τον επικεφαλή της Gazprom Αλεξέι Μίλερ. Να θυμηθούμε ότι επί κυβερνήσεως Καραμανλή, όταν ο τότε πρωθυπουργός υπέγραψε τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, οι Αμερικάνοι είχαν δηλώσει την δυσαρέσκειά τους, και φυσικά από εκείνη την μέρα ξεκίνησε η αποδόμηση του τότε Πρωθυπουργού (βατοπέδι, φωτιές σε όλη την Ελλάδα κ.α.).
Και τώρα ερχόμαστε να θέσουμε το βασικό ερώτημα. Μα υπάρχει Έλληνας που να νομίζει ότι δυσαρέσκεια των Αμερικανών ήταν για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού ; Πιστεύετε αλήθεια ότι η Αμερική ως κυβέρνηση έχει ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα ; Λέτε να είχε αυτήν την ευαισθησία και να δημιουργούσε ή έστω να συμμετείχε σε εχθροπραξίες πολύ μακριά από το γεωγραφικό τους μέρος; Λέτε οι συζητήσεις με τον Τζον Κέρι να περιστράφηκαν μόνο στο επίπεδο ενός τυφλού τρομοκράτη; Μήπως είναι ένας τρόπος πίεσης προς την Ελληνική κυβέρνηση να μην υπογραφεί ο αγωγός που σίγουρα θα έκανε την Ρωσία έναν σημαντικό παίκτη στο γεωπολιτικό παιχνίδι της περιοχής; Και σύμφωνα με την χθεσινή ''υπόδειξη'' του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, μήπως η επόμενη πίεση προς την Ελλάδα είναι να βγάλει ταξιδιωτική οδηγία η Αμερική ότι η Ελλάδα είναι τόπος που προορισμού μη φιλικός προς τους Αμερικανούς υπηκόους, κτυπώντας τον μόνο τομέα ανάπτυξης που έχει απομείνει στην Ελλάδα που είναι ο τουρισμός; Και ποια, αν είναι έτσι, θα είναι λύση από την Ελληνική κυβέρνηση;
Ερωτήματα προς ζύμωση, που έχουν προφανείς απαντήσεις .....

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus