Διυλιστήριο: Κωνσταντοπούλου: Άκυρος ο εξώδικος συμβιβασμός με τη Siemens - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Κωνσταντοπούλου: Άκυρος ο εξώδικος συμβιβασμός με τη Siemens - ΒΙΝΤΕΟ


"Άκυρο" χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής.

Η πρόεδρος της βουλής και της Επιτροπής πήρε το λόγο μετά τον Σήφη Βαλυράκη και σχολιάζοντας τη φράση του ότι "το σκάνδαλο siemens ξεκίνησε ως το σκάνδαλο διαφθοράς και εξελίχθηκε ως σκάνδαλο συγκάλυψης" είπε ότι πρόκειται για "μια παραδοχή που είναι απολύτως διαδεδομένη και στην κοινωνία" "Το ίδιο και η παρατήρησή ότι το πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε ανίκανο για την αυτοκάθαρσή του".

"Επειδή όμως η ιστορία δεν τελειώνει και επειδή όταν επιμένουμε στη διερεύνηση και αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας, μπορούμε και να μεταβάλουμε τα συμπεράσματα και να αποδείξουμε ότι το πολιτικο σύστημα θα καταστεί ικανό για την αυτοκάθαρσή του, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο κατά την οποία είναι εγκληματική η παράλειψη διεκδίκησης αξιώσεων του ελληνικού δημοσίου. Είναι ευθύνη της επιτροπής να εξετάσει ποιες είναι οι προτάσεις εκείνες που έγιναν και από πλευράς της εξεταστικής επιτροπής εν σχέση με τη διεκδίκηση αξιώσεων, εν σχέση με την κατάγνωση προστίμων, εν σχέση με την ενεργοποίηση του διεθνούς πλαισίου πάταξης της διαφθοράς, προτάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Είναι εξόχως προβληματικό να αισθάνεται μια επιτροπή της βουλής ότι η siemens και η κάθε siemens απολαμβάνει ιδιότυπης ή ιδιώνυμης ασυλίας , είναι όμως στην ευθύνη μας και την αρμοδιότητά μας αυτή η ασυλία τελικά να γίνει ατιμωρησία, διάβρωση και άλωση και του πολιτικού συστήματος και της δημοκρατίας" " τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

"Είχε ενδιαφέρον η πρόταση για εξέταση αυτοτελώς της siemens, νομικού προσώπου που έχει εκπροσώπηση, καθώς επίσης και η εξέταση των όρων αυτού του φερόμενου ως εξώδικου συμβιβασμού, γιατί η πραγματικότητα είναι ουδέποτε εγκύρως καταρτίστηκε η σύμβαση με την οποία χαρίστηκαν οι αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου" πρόσθεσε.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus