Διυλιστήριο: Επιτέλους: Φορολόγηση σε καταθέσεις στην Ελβετία ή κλείσιμο λογαριασμού!

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Επιτέλους: Φορολόγηση σε καταθέσεις στην Ελβετία ή κλείσιμο λογαριασμού!


Ένα οριστικό τέλος στο ζήτημα με τις καταθέσεις στην Ελβετία επιχειρεί να δώσει το οικονομικό επιτελείο, με το Γιάνη Βαρουφάκη να ανακοινώνει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο, ότι οι καταθέτες θα πρέπει να περάσουν από το… ταμείο για να φορολογηθούν τα χρήματά τους με 15% εθελοντικά ειδάλως ο λογαριασμός τους στο εξωτερικό θα κλείνει οριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με τη συμφωνία εθελοντικής αποκάλυψης καταθέσεων, οι καταθέτες, τόσο της Ελβετίας, όσο και σε άλλες χώρες θα μπορούν με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους, χωρίς τη δέσμευση να τα επαναπατρίσουν.

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι οι σχετικές διατάξεις θα τεθούν άμεσα σε δημόσια διαβούλευση.

Πώς να νομιμοποιήσετε τις καταθέσεις σας



Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, ο καταθέτης θα μπαίνει από τον υπολογιστή του σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΓΓΔΕ, στην οποία και θα δηλώνει τις «μαύρες» καταθέσεις εξωτερικού, λαμβάνοντας εν συνεχεία σχετικό πιστοποιητικό συμμόρφωσης.

Όσοι δεν νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους ο λογαριασμός στην Ελβετία θα κλείνει και ο καταθέτης δεν θα μπορεί να ανοίξει νέο λογαριασμό. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα τι θα συμβαίνει με τα χρήματα που θα υπάρχουν στο λογαριασμό που θα κλείνει, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο κ. Βαρουφάκης ότι θα αποσαφηνιστεί άμεσα.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι η Ελβετία από το 2017 θα είναι υποχρεωμένη να αποκαλύψει τις καταθέσεις κατοίκων εξωτερικού, γεγονός που καθιστά την προσφυγή στην εν λόγω ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για αποκάλυψη των καταθέσεων ιδιαίτερα συμφέρουσα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 1Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

1 Comment

comments powered by Disqus