Διυλιστήριο: Μίκης Θεοδωράκης: Όταν πιέζεις έναν λαό, τότε αυτός κάποτε σηκώνεται

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Μίκης Θεοδωράκης: Όταν πιέζεις έναν λαό, τότε αυτός κάποτε σηκώνεται


«Όταν ασκείς πίεση σε έναν λαό, τότε αυτός κάποτε σηκώνεται» επισημαίνει ο Μίκης Θεοδωράκης, παραχωρώντας συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να μην ακολουθήσει την κατεύθυνση των προκατόχων του, ο μουσικοσυνθέτης υποστήριξε ότι «η Ευρώπη φαίνεται σαν μια τεράστια αράχνη και ο καθένας ο οποίος πέφτει στα δίχτυα της είναι χαμένος. Εμείς οι Έλληνες έχουμε καταφέρει πολλά».

«Από την αρχαιότητα είναι έτσι: η προδοσία ήρθε συχνά από μέσα. Οι προκάτοχοι της σημερινής κυβέρνησης τα υπέγραψαν όλα, πούλησαν τα ελληνικά ασημικά και μας είπαν ότι ο Σόιμπλε είναι ο αρχηγός. Τώρα εναπόκειται στον Αλέξη Τσίπρα να τα πάρει πίσω. Ελπίζω ότι δεν θα πάει στην ίδια κατεύθυνση με τους προκατόχους του» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus