Διυλιστήριο: ΤΩΡΑ Τσίπρας για τους θεσμούς: «Είτε δεν θέλουν συμφωνία, είτε εξυπηρετούν συμφέροντα»!

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΤΩΡΑ Τσίπρας για τους θεσμούς: «Είτε δεν θέλουν συμφωνία, είτε εξυπηρετούν συμφέροντα»!

Με αφορμή την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μετρά, ξέσπασε μιλώντας σε συνεργάτες του λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλες.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλες, με αφορμή την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μετρά, μιλώντας σε συνεργάτες του είπε:

«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».

Στις 14:00 (ώρα Ελλάδα) θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Θεσμούς. Μια ώρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ και του προέδρου της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ.

Στις 15:00 ενημερώνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αξιωματούχοι των Βρυξελλών επισημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα διαπραγματευτούν με την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης. Θέλουν συμφωνία στο Eurogroup σήμερα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει διαπραγματεύσεις όλη τη νύχτα!


Στη βελγική πρωτεύουσα, από ελληνικής πλευράς, βρίσκονται ήδη ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης, αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναχωρώντας για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στο νέο Eurogroup για την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: “Πηγαίνουμε για την τελική ευθεία μιας διαπραγμάτευσης, η οποία ελπίζουμε, πασχίζουμε να είναι η τελευταία σε συνθήκες κρίσης”


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus