Διυλιστήριο: Η S&P υποβαθμίζει βρετανικές και γερμανικές τράπεζες

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η S&P υποβαθμίζει βρετανικές και γερμανικές τράπεζες

Τα πυρομαχικά στερεύουν για έκτακτες «ενέσεις» κρατικών στηρίξεων στις μεγάλες συστημικές ευρωπαϊκές τράπεζες και οι διεθνείς οίκοι προχωρούν σε υποβαθμίσεις.

Η S&P υποβάθμισε βρετανικές και γερμανικές τράπεζες, λέγοντας πως θεωρεί αβέβαιο το ενδεχόμενο να προσφέρουν οι κυβερνήσεις τους έκτακτη στήριξη, αναφέρουν οι Financial Times.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα των ομολόγων των Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland και Commerzbank σε «ΒΒΒ+», τρεις βαθμίδες πάνω από την κατηγορία «junk».

Για τις RBS και Commerzbank το «ΒΒΒ+» συνιστά υποβάθμιση μιας βαθμίδας, ενώ για την Deutsche Bank δύο βαθμίδων. Στο μεταξύ η Barclays υποβαθμίστηκε κατά μια βαθμίδα στο «Α-». H S&P υποβάθμισε ακόμα την ιταλική UniCredit Bank κατά δύο βαθμίδες σε «BBB».

Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι η υποβάθμιση λαμβάνει υπόψη την εκτίμηση της ότι τα κράτη δεν είναι διατεθειμένα να χρησιμοποιήσουν χρήματα του δημοσίου για να «διασώσουν» τράπεζες.


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus