Διυλιστήριο: Δριμύ «κατηγορώ» Spiegel κατά Σόιμπλε

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Δριμύ «κατηγορώ» Spiegel κατά Σόιμπλε


Το Spiegel δημοσιεύει ένα σχόλιο στην ηλεκτρονική του σελίδα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πριν από 25 χρόνια ήταν από τους πρωτεργάτες της γερμανικής ενοποίησης χωρίς να υπολογίζει το κόστος, ενώ σήμερα δεν τηρεί παρόμοια στάση.

Το Spiegel γράφει: «Η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας του τότε είναι η Ελλάδα του σήμερα. Η χώρα βρίσκεται οικονομικά στο τέλος. Αντί να κάνει τα πάντα και να προωθήσει «την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς» της ενωμένης Ευρώπης, το υπουργείο του Σόιμπλε επεξεργάζεται σχέδια για ένα Grexit και προτρέπει και άλλους ευρωπαίους εταίρους να πράξουν το ίδιο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιδίδεται στο ρόλο του πρωτοπόρου υπερασπιστή αξιών και αυστηρού παιδαγωγού. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε πράξεις.»

Και λίγο παρακάτω το άρθρο σημειώνει, σύμφωνα με τη Deutsche Welle: «Ναι, η Ελλάδα βρέθηκε μόνη της σε αυτή την κατάσταση. Ναι, οι φορολογούμενοι άλλων κρατών πρέπει γι´ αυτό το λόγο να πληρώσουν προκειμένου να βοηθήσουν να βγει η Ελλάδα από τη δύσκολη θέση. Αλλά αυτές οι χώρες έχουν τα χρήματα. Η Βαυαρία, η Έσση ακόμα και το Σλέσβιχ Χόλστάιν πλήρωναν για χρόνια για την Σαξονία Άνχαλντ, τη Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο. Και μόνο στενόμυαλοι επαρχιώτες θεωρούν πως τα χρήματα αυτά δεν επενδύονται σωστά.

Το ότι ο Σόιμπλε θέλει τόσα παρακάλια οφείλεται προφανώς στην αυξανόμενη αντιπάθεια για τους πολιτικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής κυβέρνησης. Θα ήταν καλά εάν ο Σόιμπλε συμπεριφερόταν με το πνεύμα που συμπεριφέρθηκε πριν από 25 χρόνια. Εάν όχι, θα ήταν καλύτερα η Άγκελα Μέρκελ να τον αποσύρει από τις διαπραγματεύσεις.

Με αυτό τον τρόπο θα αποδείκνυε αυτό που μέχρι σήμερα όλοι της αρνούνται: ότι είναι μια μεγάλη Ευρωπαία με όραμα».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus