Διυλιστήριο: VIDEO - Μπαλωθιές από την Κρήτη ο Βαρουφάκης : «Ζητούν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο αδύναμους Έλληνες»

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

VIDEO - Μπαλωθιές από την Κρήτη ο Βαρουφάκης : «Ζητούν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο αδύναμους Έλληνες»


Στις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε συγκέντρωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

«Μας ζητούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα με 23%, έτσι ώστε αυτά τα χρήματα να τα ρίχνουμε για πολλά χρόνια στη μαύρη τρύπα του χρέους. Σε ένα χρέος που κι οι ίδιοι ξέρουν πως δεν είναι βιώσιμο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

«Ζητούν από την κυβέρνησή μας να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο χτυπημένους, τους πιο αδύναμους Έλληνες. Λες και δεν έχουν χτυπηθεί 5 χρόνια τώρα. Λες και αν τους πλήξουμε με νέα μισανθρωπικά μέτρα η ελληνική οικονομία θα βγει από την κρίση. Λες και το ΕΚΑΣ ήταν ο λόγος που η Ελλάδα βρίσκεται πέντε χρόνια στη σκοτοδίνη της κρίσης. Λες και η ανάπτυξη θα έρθει αν κλείσουν τα συνοικιακά φαρμακεία και προλεταριοποιηθούν οι φαρμακοποιοί εντασσόμενοι σε αλυσίδες ξένων συμφερόντων. Λες και η υποταγή μας στην απαίτηση να μειωθούν δραστικά οι ενισχύσεις των αγροτικών καλλιεργειών θα φέρει την ανάπτυξη. Λες και η Ελλάδα δεν δοκίμασε αρκετά το πικρό ποτήρι της λιτότητας και θέλει κι άλλο», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Βαρουφάκης, συνέχισε, τονίζοντας πως είναι γνωστό «σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της υφηλίου, ακόμη και στο εσωτερικό του ΔΝΤ, ότι η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν και θέλουν εμείς να αποδεχτούμε, θα μειώσει και άλλο τα εισοδήματα από τα οποία οι ίδιοι οι δανειστές περιμένουν να πάρουν τα χρήματά τους».

«Γιατί το κάνουν αυτό;» αναρωτήθηκε ο υπουργός, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα ερώτημα που όλοι του θέτουν. «Γιατί οι δανειστές απαιτούν μέτρα τα οποία τα τελευταία 5 χρόνια μείωναν τα εισοδήματα από τα οποία εμείς καλούμασταν να τους αποπληρώσουμε; Προσποιούνται, κανείς από τους δανειστές μας δεν πιστεύει ότι αν δεχτούμε τους δικούς τους όρους, αν κάνουμε αυτά που μας ζητούν να κάνουμε, θα αναπτυχθεί η οικονομία μας και θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω», τόνισε.

Δείτε το βίντεο…




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus