Διυλιστήριο: Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και το 2016

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και το 2016


Την διατήρηση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και για το 2016, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση που αφορά την ψήφιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η αναστολή των πλειστηριασμών παραμένει μέχρι το τέλος του 2015 ως ισχύει, αλλά θα συνεχιστεί και το 2016.

Ειδικότερα η κυβέρνηση επισημαίνει ότι:

- Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2016.

- Έως τότε θα έχει ψηφιστεί από την Βουλή διάταξη για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

- Η εκκαθάριση των επιχειρήσεων που έχουν ήδη πτωχεύσει, θα γίνει με τον ισχύοντα νόμο

- Μέχρι την έναρξη ισχύος του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ή κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για βελτιώσεις και τροποποιήσεις.

Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, έχει εκδώσει και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών η οποία δεσμεύεται ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα τηρήσει τα προβλεπόμενα από την υφιστάμενη νομοθεσία.

Με το προεδρείο της ΕΕΤ θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus