Διυλιστήριο: Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών

Υψηλόβαθμη ελληνική αντιπροσωπία αποτελούμενη από τον υφυπουργό Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και μέλος της Διϋπουργικής Επιτροπής για την πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Φραγκίσκο Κουτεντάκη, τον σύμβουλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Νίκο Μπρισκόλα και τον σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γιώργο Γερμανό, επισκέφθηκε το Παρίσι, προκειμένου να ενημερωθεί για το γαλλικό σύστημα γνωστοποίησης καταθέσεων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η ελληνική αποστολή ενημερώθηκε διεξοδικά από τα αρμόδια στελέχη του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών για τις μεθόδους ελέγχου και συμμόρφωσης που εφαρμόζουν οι γαλλικές φορολογικές αρχές, οι οποίες θεωρούνται από τις αποτελεσματικότερες διεθνώς.

Η επίσκεψη αυτή, αναφέρει το σχετικό δελτίο των ΑνΕλ, προσέφερε σημαντική τεχνογνωσία στην κυβέρνηση που σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού πλαισίου εντοπισμού και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, ξεκινώντας από την αποκάλυψη καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus